Comunele Vadu Moldovei și Priprutia s-au înfrățit: Acordul vizează dezvoltarea pe plan economic și socialActualitate

Comunele Vadu Moldovei și Priprutia s-au înfrățit: Acordul vizează dezvoltarea pe plan economic și social

       Accesări: 1456

Anul Centenar este și anul înfrățirilor între localități românești și cele care în urmă cu un veac aparțineau României Mari. Un ultim exemplu este cel al Comunelor Vadu Moldovei și Priputia (Bucovina de nord) care și-au legat destinele pentru binele ambelor comunități. Acordul oficial a fost încheiat zilele trecute în Ucraina.

Documentele care stabilesc bazele înfrățirii și scopul acesteia au fost semnate pe 23 noiembrie 2018.

La invitația autorităților de peste hotare, reprezentanții Comunei Vadu Moldovei s-au deplasat în regiunea Cernăuți.

Semnatarii acordului sunt primarii Maricel Iacob și Aurel Babii.

Parteneriatul prevede consolidarea relațiilor de prietenie și de cooperare dintre autoritățile celor două localități.

Acesta urmărește intensificarea schimburilor în toate domeniile de interes reciproc al dezvoltării echilibrate și durabile pentru cele două localități.

Părțile vor analiza posibilitățile de promovarea unor proiecte de dezvoltare economică și socială care pot beneficia de finanțare europeană.

După semnarea acordului, primarii Iacob și Babii și-au oferit suveniruri și ținut să-și exprime bucuria înfrățirii într-o zi pe care au denumit-o ca fiind memorabilă.

Din delegația Comunei Vadu Moldovei aumai făcut parte viceprimarul Iulian Amariei și secretarul comunei Constantin Andreica.

Oaspeții români au fost invitați la un pelerinaj la câteva lăcașuri reprezentative ale regiunii, printre care Mănăstirea Bănceni și Mănăstirea Boian.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI