Comuna Slatina îmbracă straie de sărbătoareRegional

Comuna Slatina îmbracă straie de sărbătoare

Zi de sărbătoare într-una dintre cele mai frumoase comunități din zona Fălticeni. Localnicii din comuna Slatina sunt invitați astăzi, 6 august, să petreacă în aer liber câteva ore plăcute în compania muzicii populare. Programul pregătit de organizatori, Primăria și Consiliul Local, include câteva momente importante.

Până la manifestările artistice, Ziua Comunei Slatina debutează cu slujba religioasă de la Mănăstirea Slatina. Un sobor de preoți va sluji în curtea chinoviei la praznicul Schimbării la Față, una dintre cele mai importante sărbători ale Ortodoxiei.

Pe spațiul verde de la ieșirea localității au fost amenajată scena, iar un parc de distracții își va desfășura activitatea pe parcursul zilei.

La miezul zilei primarul Vlad Gherman va înmâna mai multe distincții conferite din partea aleșilor din Consiliul Local.

Printre cei care vor fi premiați sunt elevii cu performanțe în anul școlar care s-a încheiat. În preambulul acestui eveniment, sâmbătă după-amiaza, aproximativ 15 familii din comuna Slatina au primit diplome aniversare pentru cei 50 de ani de căsnicie. După slujba religioasă, desfășurată la Biserica din satul Găinești, unde au primit binecuvântare și rugăciuni de sănătăte, autoritățile locale au pregătit un spectacol folcloric.

Acesta va continua astăzi de la ora 13, când sunt așteptați să evolueze soliști locali și interpreți consacrați.

La eveniment sunt invitate câteva nume sonore ale muzicii populare românești, îndrăgitele soliste Margareta Clipa și Angelica Flutur. Programul muzical va fi completat de Simona Vasilovici, Cornelia Ștefan, Vasilica Mogârzan și Nicoleta Cojocaru.

Pe scenă vor mai urca grupurile „Obcina Stânișoarei” și „Domnița Ruxandra” din Slatina.

Regalul folcloric va dura aproximativ cinci ore, timp în care vor mai evolua tinerii interpreți Iulia Rusu, Andrei Mihailov, Cătălin Ciobanu, Delia Bertea și Patricia Aniculăesei.

Facebook Comments

ȘTIRI