Comuna Slatina are trei noi Cetățeni de OnoareRural

Comuna Slatina are trei noi Cetățeni de Onoare

       Accesări: 1813

Au câștigat respectul comunității și implicit al administrației locale. Un inginer, o voluntară și un medic militar sunt cei mai noi „Cetățeni de Onoare” ai comunei Slatina. Distincțiile au fost înmânate de primarul Vlăduț Gherman în cadrul unui eveniment desfășurat la începutul lunii august.

Maria Holtzhauser, inginerului Dan Anastasiei și Emil Ciobanu completează galeria oamenilor deosebiți din comunitatea slătineană care astăzi numără șapte.

Cu poveste de viață impresionantă, ce poate servi oricui ca exemplu de voință și reușită, Maria Holtzhauser a înființat o asociație caritabilă care îi poartă numele.

Originară din satul Găinești, ea crescut la orfelinatul din Fălticeni, iar una dintre cele care s-au îngrijit de educația ei este profesoara Maria Tanasă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urmă cu câțiva ani a fost diagnosticată cu cancer, boală cu care s-a luptat din răsputeri, timp de doi ani, cu tratamente costisitoare și deloc ușoare de suportat. După ce și-a recăpătat sănătatea a dorit să răsplătească înzecit ceea ce a primit de la viață.

Maria Holtzhauser trăiește la București, iar de aici împarte fapte bune semenilor din multe zone ale țării.

Maria Holtzhauser

Un exemplu grăitor este campania pentru căminul de bătrâni din satul Hotarele, județul Giurgiu, pe care Maria Holtzhauser l-a transformat dintr-un orfelinat într-un loc primitor, dotat cu toate cele necesare, după ce a mobilizat sute de donatori şi voluntari.

Un alt om al faptelor bune este generalul Emil Ciobanu.

Pensionar ca și Maria Holtzhauser, medicul militar este originar din Preutești, însă sprijinul pe care l-a oferit copiilor, tinerilor și adulților din comuna Slatina, cu mari probleme de sănătate, s-a dovedit salvator pentru viețile acestora.

General doctor Emil Ciobanu

Primarul Vlăduț Gherman l-a sunat pe generalul Ciobanu și l-a rugat să-l ajute pe un copil căruia medicii i-au pus trei diagnostice diferite. La scurt timp, familia și primarul din Slatina au aflat că băiețelul era bolnav de leucemie.

În urma intervenției medicului militar Emil Ciobanu, copilul și-a recăpătat sănătatea după un tratament pe care i l-a aplicat cu succes la București.

Drept răsplată, băiatul i-a oferit un buchet de flori binefăcătorului său, generalul doctor Ciobanu, în timpul ceremoniei de acordare a distincției de Cetățean de Onoare”.

Inginerul Dan Anastasiei, slătinean la obârșie, a fost răsplătit cu un titlu similar.

El este cel a întocmit proiectele de dezvoltare pentru comuna Slatina, administrația locală reușind să atragă într-un timp scurt, de numai doi ani, investiții cu fonduri guvernamentale și europene în valoare de 30 de milioane de lei.

Suma reprezintă bugetul total comunei pe patru ani.

Dorind să-i răsplătească profesionalismul, primarul Vlăduț Gherman i-a oferit proiectantului și inginerului Anastasiei cea mai înaltă distincție conferită la nivel local.

Inginer Dan Anastasiei

Localitatea suceveană, de la poalele munților Stânișoara, are în prezent șapte cetățeni de onoare.

Alături de Maria Holtzhauser, Dan Anastasiei și Emil Ciobanu, titluri onorifice au mai primit, în trecut, doi preoți, un veteran de război și un alt localnic, căruia i s-a conferit distincția post-mortem.

ȘTIRI