Comuna Rădășeni primește 5,7 milioane de lei pentru un nou dispensar uman și reabilitarea Școlii „Ion Lovinescu”Rural

Comuna Rădășeni primește 5,7 milioane de lei pentru un nou dispensar uman și reabilitarea Școlii „Ion Lovinescu”

       Accesări: 908

Una dintre comunitățile rurale aflate în zona Fălticeni se înnoiește pas cu pas. Comuna Rădășeni are câteva obiective finalizate la capitolul infrastructură, educație și cultură, în timp ce altele sunt deja în derulare. Alte două noi proiecte urmează să fie implementate la nivelul localității, după ce primarul Neculai Perju a semnat la începutul acestei săptămâni, luni, 13 noiembrie, contractele de finanțare la București.

Proiectele vizează construirea unui nou dispensar uman și reabilitarea capitală a Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu”.

Fondurile alocate Comunei Rădășeni pentru obiectivele menționate însumează 5,7 milioane de lei.

„Am reușit să facem un pas decisiv cu alte două proiecte foarte importante pentru comunitate. La București am semnat contractele de finanțare pentru două obiective de însemnătate pentru noi.”, a declarat primarul Neculai Perju. „Comuna Rădășeni are finanțarea asigurată pentru proiectul unui nou dispensar uman și un altul pentru Școala Gimnazială „Ion Lovinescu”. Acum urmează să parcurgem celelalte etape până la începerea efectivă a lucrărilor.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul de Rădășeni a ținut să sublinieze că ambele proiecte erau pe lista de priorități aflată pe agenda administrației locale și că aprobarea finanțării reprezintă practic materializarea sutelor de ore de muncă la întocmirea documentațiilor aferente.

Noul dispensar uman va fi construit cu 1,8 milioane de lei iar clădirea va dispune de două cabinete medicale, sală de așteptare, grupuri sanitare, tâmplărie modernă, anvelopare termică și sistem de încălzire cu centrală pe lemne.

Al doilea proiect este mai amplu și urmărește reabilitarea capitală și modernizarea Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu” din satul Rădășeni.

Cea mai mare unitate de învățământ din comună va intra în reparații după ce va fi stabilit câștigătorul licitației. Sunt prevăzute lucrări de consolidare la fundație, reparație pereți, pardoseli, tavane, înlocuirea acoperișului și a caloriferelor, modernizarea grupurilor sanitare.

Costurile totale ale lucrărilor se ridică la 3,9 milioane de lei.

Ambele proiecte sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primarul Neculai Perju menționează și faptul că pentru comuna Rădășeni există un proiect pe apă și canalizare de 12,5 kilometri, aflat de 6 luni în licitație publică.

Anul acesta au fost finalizate lucrările de investiție la Școala Gimnazială „Mihai Neculăiasa” din Lămășeni, iar din acest an se află în execuție proiectele pentru viitoarea Grădiniță cu Program Prelungit din Rădășeni și reabilitarea căminului cultural din Lămășeni.

La capitolul infrastructură au fost reabilitate drumurile județene 209 A și 209 M care traversează comuna Rădășeni, iar alte două proiecte pentru drumuri asfaltate, în valoare de 2.5 milioane de euro, se află în faza procedurii de atribuire.

ȘTIRI