Comuna Rădășeni are trei noi Cetățeni de OnoareRural

Comuna Rădășeni are trei noi Cetățeni de Onoare

       Accesări: 1649

Satul românesc nu duce lipsă de valori. Existența fiecărei comunități este marcată de prezența unor personalități sau consăteni deosebiți care sunt admirați și deopotrivă respectați. La Rădășeni, ca și în alte localități, oamenii speciali primesc titlul de „Cetățean de Onoare”, cea mai importantă distincție oferită de autoritățile locale.

Primăria și Consiliul Local vor înmâna zielele acestea trei noi titluri unor persoane ce s-au remarcat în domeniul educației și culturii.

Sculptorul Mihai Grumăzescu și profesorii Gheorghe Ungureanu și Paraschiva Jora vor primi distincțiile miercuri, 29 noiembrie, cu ocazia unei ceremonii organizate la Căminul Cultural din Rădășeni.

„Ne mândrim cu acești oameni de valoare din localitatea noastră.”, ne-a declarat primarul Neculai Perju. „Pentru tot ceea ce ei au făcut pentru comunitate, îi răsplătim cu acest titlu pe care îl merită pe deplin. Activitatea lor bogată, profesionalismul și aportul neprețuit pe care l-au avut de-a lungul timpului ne obligă să nu fim indiferenți față de aceste persoane în care regăsim un amalgam de har, pasiune și dragoste”.

Distincțiile sunt acordate în urma deciziei aleșilor locali care au votat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat, la sfârșitul lunii octombrie, de către edilul șef al comunei Rădășeni, urmând ca miercuri să fie înmânate într-un cadrul oficial.

Anul acesta, în luna iulie, au mai fost acordate alte două titluri de „Cetățean de Onoare” generalului de brigadă Ștefan Dimofte și colonelului Ion Țolea.

Printre cei care au primit de-a lungul timpului aceeași distincție se mai numără preotul Petru Irimescu, canotorul Ciprian Tudosă, interpreta Maria Tanasă și P.S. Timotei Prahoveanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI