Comuna Rădășeni are patru noi Cetățeni de OnoareRural

Comuna Rădășeni are patru noi Cetățeni de Onoare

       Accesări: 934

Sunt repere importante pentru comunitate. Ca aproape oriunde în țară, oamenii de vază ai satelor din comuna Rădășeni sunt recompensați pentru meritele lor cu distincții la fel de valoroase ca și ei. Nu mai puțin de patru plachete vor fi acordate vineri unor persoane care s-au dedicat spiritualității și educației.

Preotul Constantin Rotar, parohul bisericii de lemn Sfinții Mercurie și Ecaterina, este unul dintre cei care urmează să primească titlul de „Cetățean de Onoare”.

În galeria valorilor locale rădășenene va intra și învățătorul Gheorghe Păun pentru recunoașterea meritelor aduse vieții publice, sociale și educaționale.

Profesorilor Nicoleta Tulbure și Grigore Arsenie le va fi înmânat același titlu pentru activitatea prolifică de la catedră și pentru ceea ce au săvârșit în comunitatea locală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Comuna Rădășeni își mărește astfell zestrea de „Cetățeni de Onoare” care numără peste 10 nume cu renume.

Printre aceștia se numără preotul Petru Irimescu, interpreta Maria Tanasă, canotorul Ciprian Tudosă, sculptorul Mihai Grumăzescu.

Salba oamenilor prețuiți în această așezare rurală îi mai include pe generalul de brigadă Ștefan Dimofte și colonelul Ion Țolea.

Distincțiile amintite vor fi înmânate vineri, într-un cadru oficial, la sediul administrației locale rădășenene, de către primarul Neculai Perju.

ȘTIRI