Comuna Mălini ar putea deveni stațiune turisticăRural

Comuna Mălini ar putea deveni stațiune turistică

       Accesări: 1790

Pe harta zonei Fălticeni ar putea figura în viitorul apropiat prima stațiune turistică. Comuna Mălini are toate șansele să primească acest statut datorită frumuseților naturale, resurselor atractive cât și structurilor de cazare existente. Aici vin să se destindă numeroși turiști în perioada Crăciunului, Anului Nou, dar și de Paște, bucurându-se de ospitalitatea localnicilor, aerul curat și bunătățile îmbietoare.

Trecerea la noul statut este propusă de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, care consideră că localitatea îndeplinește toate condițiile necesare pentru a se încadra perfect în noul statut.

Localitatea va avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

Autoritățile locale spun că analizează cu atenție propunerea făcută de Flutur și că vor pune în balanță avantajele și dezavantajele unei astfel de aderări.

„Nu spunem nici da, nici nu. Ne gândim și analizăm atent care sunt avantajele statutului de stațiune turistică. Cu siguranță nu sunt puține.”, ne-a declarat primarul Petru Nistor. „În același timp trebuie să vedem dacă există și efecte negative. Vom pune în balanță aceste aspecte și vom lua o decizie. Momentan analizăm această propunere”.

Promovarea ca stațiune turistică se poate face printr-o hotărâre de Consiliul Local și mai apoi prin hotărâre de Guvern.

Comuna Mălini s-a orientat în ultimii ani spre dezvoltarea turismului și elementelor conexe acesteia.

Așezarea rurală de lângă munții Stânișoarei este înconjurată de peisaje splendide care atrag numeroși iubitori de natură. Comună de oameni gospodari, în care poți respira aerul curat al pădurilor, nu are doar frumuseți naturale, ci și o infrastructură în plină dezvoltare.

La Mălini sunt aproximativ 20 de pensiuni și alte unități de cazare, dispune de pârtie cu teleschi, piscină cu apă sărată, popasuri turistice iar mai nou, se lucrează la amenajarea unui traseu turistic pentru biciclete.

În aceeași localitate se află și celebrul Drum al Talienilor, menţionat în opera „Baltagul” lui Mihail Sadoveanu, drumul pe care l-a străbătut Vitoria Lipan pentru a-şi căuta bărbatul. Șoseaua unește comuna Mălini de comuna nemțeană Borca prin Pasul Stânișoara.

Denumirea vine de la drumarii italienii aduși în anul 1900, de regele Carol I, pentru a construi șoseaua. La vremea respectivă, satul Mălini făcea parte din domeniile Coroanei.

Ultimul tronson din acest drum, de pe raza localității sucevene, construit între 1902 și 1904, va fi modernizat anul viitor printr-un proiect ce prevede asfaltarea unei porțiuni de 15 km.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI