Comuna Horodniceni are trei noi Cetățeni de OnoareActualitate

Comuna Horodniceni are trei noi Cetățeni de Onoare

       Accesări: 2011

Fiecare comunitate este binecuvântată cu oameni valoroși. Unii dintre aceștia au fost răsplătiți pentru meritele și munca lor într-un an special pentru toți românii, anul în care s-a sărbătorit Centenarul Marii Uniri. Autoritățile comunei Horodniceni au ținut să marcheze un astfel de moment chiar înaintea marelui eveniment.

La sfârșitul lunii trecute primarul Neculai Florea le-a înmânat unor consăteni cea mai înaltă distincție.

Titlurile de „Cetățean de Onoare” au fost înmânate într-un cadru festiv, pe 29 noiembrie, din tipul căruia nu au lipsit bucuria, emoția și gândurile bune.

În galeria oamenilor deosebiți ai comunei Horodniceni au intrat profesorul universitar Petrea Gîscă, apoi caporalul Dumitru Florea și consilierul local Ileanu Roibu.

„Marea Unire de la 1918 a avut loc datorită eforturilor și meritelor conjugate ale înaintașilor noștri, conducători, reprezentați ai Armatei, oameni politici, oameni de cultură, intelectuali.”, a declarat primarul Neculai Florea. „În acest context, în An centenar, am apreciat oportun să marcăm acest momentul istoric. Facem acest lucru prin recunoașterea meritelor a trei cetățeni de seamă ai comunei Horodniceni.”

Înainte de acordarea distincțiilor, edilul localității a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens.

Titlurile reprezintă recunoașterea calităților unor cetățeni ai comunei care s-au remarcat în mod deosebit prin activitățile desfășurate.

Profesorul universitar Petrea Gîscă este născut în satul Botești. Printre altele este un instrumentist de renume, dar și autor al unei cărți în care sunt file din istoria satului natal., cuprinse într-o monografie considerată reușită și exhaustivă.

Titlul de Cetățean de Onoare l-a primit în semn de recunoștință și apreciere pentru prodigioasa activitate culturală și pentru dragostea față de glia strămoșească elogiată în creațiile sale.

Consilierul local Ileana Roibu și-a dedicat viața comunității locale pe care a încercat să o înfrumusețeze prin idei nobile. Pentru un mandat a fost viceprimar, iar atunci s-a evidențiat prin apropierea față de consăteni și nevoile reale ale comunei Horodniceni. Iubitoare de cultură și artă, ea s-a îngrijit de construirea unui muzeu la Rotopănești, pentru care a strâns, cu timpul, tot felul de lucruri și obiecte de suflet de bătrâni sau alți gospodari ai acestor meleaguri. Asistent medical de-o viață, Ileana Roibu s-a dedicat și scrisului. În urmă cu câțiva ani a lansat o carte despre Horodniceniul care îi este drag inimii. 

Titlul de Cetățean de Onoare l-a primit în semn de recunoștință și apreciere pentru activitatea profesională și politică, dăruirea și devotamentul cu care a slujit interesele comunității având o carieră politică longevivă. A militat permanent pentru progres, egalitate de șanse, s-a implicat activ în toate activitățile social-politice și culturale la nivel local.

Caporalul Dumitru Florea s-a remarcat prin atitudinea exemplară de combatant în Afganistan. Ca subofițer s-a remarcat prin ținuta morală, responsabilitate, atitudine și tot ceea ce presupune viața în haină militară.

Titlul de Cetățean de Onoare i-a fost acordat în semn de recunoștință pentru dârzenia remarcabilă, devotamentul și înaltul profesionalism dovedite în îndeplinirea datoriei de militar în misiunile de luptă în Afganistan.

Primarul Neculai Florea a subliniat faptul că fiecare dintre ei, alături de alte nume cunoscute și necunoscute, au dus numele comunei Horodniceni dincolo de granițele ei, cu cinste și dragoste față de plaiurile natale.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI