Comuna Hârtop primește 11 milioane de lei pentru înființarea rețelei de apă potabilă și canalizareRural

Comuna Hârtop primește 11 milioane de lei pentru înființarea rețelei de apă potabilă și canalizare

       Accesări: 2026

Îmbunătățirea condițiilor de viață la sat este prioritară pentru un edil din zona Fălticeni. După mai multe demersuri și câteva luni de muncă, Vasile Nechifor își vede eforturile încununate de succes pentru cel mai amplu proiect destinat comunei Hârtop. Primăria are asigurate fondurile pentru înființarea rețelei de apă și canalizare, prima care va fi amenajată în această localitate.

Investițiile și finanțarea se ridică la 11 milioane de lei, fondurile fiind asigurate în totalitate de AFIR.

Proiectul comunei Hârtop a fost declarat eligibil și va intra în faza de implementare după încheierea procedurilor de licitație.

„Este un proiect foarte important pentru comunitatea noastră. Faptul că s-a aprobat finanțarea acestuia arată că s-a muncit temeinic și cu seriozitate.”, ne-a declarat primarul Vasile Nechifor. „Prin acest proiect se va înființa rețeaua de apă și canalizare din comuna Hârtop. M-am străduit ca documentația să fie pusă la punct și sunt mulțumit că am reușit să primim banii necesari.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul a fost depus la AFIR pe 15 mai 2017, iar după decizia privind finanțarea a fost aprobată pe 13 decembrie 2017.

Doar 13 localități din țară au fost selectate la finanțare, proiectele acestora fiind declarate eligibile în urma analizei specialiștilor din cadrul autorității .

În județul Suceava au primit aprobare pentru finanțare pentru rețele apă și canalizare comunele Pătrăuți și Valea Moldovei.

Comuna Hârtop va avea la finalul proiectului 26 de kilometri de rețea pentru utilități, 13 kilometri de rețea de apă potabilă și 13 kilometri de rețea pentru ape uzate și menajare. Aproximativ trei sferturi din populația localității se va putea racorda la sistemul de apă și canalizare.

Străzile prinse în proiect sunt strada Principală (4,6 km), Vărăriei, Spinoasa, Izvoare, Nicolae Iorga, parțial strada Cimitirului și parțial strada Islaz.

ȘTIRI