Comuna Cornu Luncii parteneră în proiectul “Social Economy 4 All”Regional

Comuna Cornu Luncii parteneră în proiectul “Social Economy 4 All”

proiect cornu lunciiÎn perioada 21 – 25 iulie 2015, în cadrul proiectului “SOCIAL ECONOMY 4 ALL” (POSDRU/173/6.1/S/148302) a avut loc prima vizită de studiu în Austria, organizată sub tutela partenerului transnaţional Die Querdenker.

În cadrul acestei vizite de studiu au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor partenerilor din proiect, Comuna Cornu Luncii, Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundaţia ECOTOP Oradea şi Asociaţia KULT-ART Suceava.

Din Suceava, au participat reprezentanți ai primăriei Cornu Luncii alături de primarul Gheorghe Fron, reprezentanți DGASPC și ai asociațiilor partenere în cadrul proiectului „Social Economy 4 All”.

Au fost fiind vizitate o serie de structuri de economie socială cu activități în prelucrarea lemnului, prelucrarea sticlei și prelucrarea lânii, activități apropiate ca domeniu de aplicare structurilor de economie socială create în cadrul proiectului “Social Economy 4 All”.

După cum ne-a informat managerul de proiect, Niculina Doina Daneliuc, scopul vizitei a fost preluarea modelului austriac ca punct de referință pentru descoperirea funcționalității și circuitului angajabilității persoanelor defavorizate, femei, șomeri, persoane cu dizabilități sau imigranți, de pe piața muncii în cadrul acestor structuri de economie socială și însușirea metodologiilor de organizare și de lucru în cadrul structurilor “pilot” nou create din regiunea N-E și N-V a României, fie că vorbim de Cooperativa LEMN THERAPY cu aplicabilitate în prelucrarea lemnului creată la Sasca Mică, Comuna Cornu Luncii, Cooperativa KULT ART FUSION, înființată în com. Dărmănești, care are ca obiect de activitate prelucrarea sticlei prin fuziune sau în regiunea N-V, Cooperativa DIANTHUS din com. Bratca, Oradea care se ocupă cu întreținerea peisagistică a spațiilor verzi.

Facebook Comments

ȘTIRI