Comuna Cornu Luncii are cinci noi Cetățeni de Onoare: Un ofițer și patru cadru didactice au primit distincțiaActualitate

Comuna Cornu Luncii are cinci noi Cetățeni de Onoare: Un ofițer și patru cadru didactice au primit distincția

       Accesări: 1519

Răsplătiți pentru merite deosebite. Cinci persoane au intrat anul acesta în rândul „Cetățenilor de Onoare” ai localității Cornu Luncii, aceștia întregind pleiada localnicilor care s-au evidențiat de-a lungul timpului în comunitate. Distincțiile au fost înmânate în cadrul Festivalului Produselor Tradiționale, eveniment ce s-a desfășurat pe 30 iunie.

Patru cadre didactice și un ofițer au primit titlurile amintite de la primarul Gheorghe Fron.

Învățătoarele Elena Aștirbei și Elena Țurcanu, educatoarea Adriana Lateș și profesoara Mărioara Tănase au devenit „Cetățeni de Onoare” ai Comunei Cornu Luncii.

În semn de recunoștință, atât pentru cariera de aproape 40 de ani, cât și pentru calitățile umane și profesionale arătate în tot acest timp, edilul le-a răsplătit pe cadrele didactice cu cea mai înaltă distincție oferită la nivelul unei administrații locale.

Cea de a cincea distincție i-a revenit unui fălticenean. Locotenent colonelul Cezar Cucoș, comandantul batalionului 495 Parașutiști „Căpitan Șefan Soverth” din Clinceni.

El a fost comandantul unității din care a făcut parte sublocotenentul Ioan Grosaru, eroul de la Păiseni, mort în misiune pe frontul din Irak.

„Vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o.”, a spus Cezar Cucoș. „Aproape că nu știu exact ce atribuții am ca cetățean de onoare. Sper să primesc un formular cu atribuții pe care o să mi le însușesc și să fiu prezent la activitățile pe care dumneavoastră domnule primar le veți ordona de acum încolo.”

Titlul de Cetățean de Onoare i-a fost înmânat de preotul-pompier Gabriel Puiu Florea, fost parașutist al aceleași unități din Clinceni, ca un semn de respect de la un parașutist, la un alt parașutist.

La rândul său, comandatul de batalion Cezar Cucoș a dăruit plachete și mape, cu emblema unității, primarului Gheorghe Fron și maistrului militar Dumitru Davidel, prim vicepreședintele Asociației „Cultul Eroilor”

Locotenent colonelul fălticenean i-a dăruit preotului Gabriel Puiu o farfurie cu emblema batalionului.

ȘTIRI