Comuna Boroaia are peste 50% din populație racordată la sistemul public local de alimentare cu apă potabilăRural

Comuna Boroaia are peste 50% din populație racordată la sistemul public local de alimentare cu apă potabilă

       Accesări: 1533

Serviciu de utilități pentru un trai civilizat și la sate. Autoritățile din Boroaia au făcut accesibilă apa potabilă pentru un număr tot mai mare de locuitori ai comunei. În urmă cu cinci ani s-a conturat sistemul public de furnizare al apei, pentru ca astăzi Primăria să dispună de o rețea de alimentare în toată regula.

În cele șase din șapte localități arondate comunei există 32 km de rețea de apă, din care 23,7 km au fost realizați prin fonduri europene în anul 2010.

Alți 4,5 km au fost realizați pe parcursul anilor 2011 și 2012 din fonduri proprii.

Apa care ajunge în gospodăriile boroienilor este captată din puțuri de adâncime.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Consider că în secolul XXI nu se mai poate accepta ideea că o familie de la țară să nu aibă posibilitatea racordării la apă potabilă. S-au investit sume importante pe parcursul mai multor ani, astfel încât astăzi avem stație de epurare pentru apa menajeră, sistem de canalizare și rețea de apă curentă.”, afirmă edilul comunei Boroaia. ”Investițiile făcute arată preocuparea noastră pentru dezvoltarea comunei. Peste 50% din populația comunei Boroaia dispune acum de apă potabilă. Dacă i-am lua în calcul și pe cei care încă n-au solicitat racordarea la sistemul actual de alimentare, atunci procentajul celor beneficiază de acest serviciu ar crește de la 50 la 75%.”

Din bugetul local s-a alocat noi fonduri pentru creșterea numărului de beneficiari ai serviciului de furnizare a apei potabile. Rețeaua publică de alimentare a fost extinsă ulterior cu 3,8 km, cu investiții cifrate la 120.000 lei.

La toate acestea se adaugă alți 3,2 km de rețea de canalizare și o stație de epurare realizate cu fonduri printr-un proiect european.

Vasile Berariu, primarul comunei Boroaia, susține că la momentul actual mai bine de jumătate din cei peste 4.700 de locuitori ai comunei beneficiază de apă potabilă. La rețeaua publică de alimentare cu apă sunt racordate actualmente 650 de gospodării.

anunt3

ȘTIRI