Comuna Baia are primul parc de joacă modernRural

Comuna Baia are primul parc de joacă modern

       Accesări: 679

Edilii din mediul rural vor să ofere copiilor condiții ca la oraș. Fie că este vorba de școli, grădinițe, terenuri de sport sau spații de joacă, unii primarii de la țară au reușit, cu bugete nu tocmai generoase, să schimbe lucrurile în bine. Este și cazul comunei Baia, unde administrația locală continuă să investească în educație, dar și pe segmentul recreativ.

Spre bucuria copiilor, din toamna acestui an s-a deschis primul loc de joacă modern din localitate.

Spațiul este amplasat în centrul comunei Baia nu departe de Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru”. În trecut aici era plănuită construirea unei piețe agroalimentare, iar de curând apăruse ideea amenajării unui dispensar uman.

Pentru că spațiul era prea mic, primărița Maria Tomescu a renunțat la ideea unui imobil cu destinație medicală, care va fi ridicat pe un alt teren, în favoarea unui loc de joacă.

Nu doar cei mici, s-au arătat încântați ci și părinții și bunicii lor. După orele de la clasă, zeci de copii își petrec timpul liber aici și profită cât pot de zilele plăcute de toamnă.

„Inițial aici se dorea de către fostul primar ridicarea unei piețe agroalimentare, în timp ce noi ne-am gândit la un nou dispensar. Spațiul nu permitea ca dimensiuni construirea unui astfel de obiectiv, căruia i-am găsit un alt teren pretabil proiectului nostru, și din acest motiv ne-am gândit să-l „valorificăm” ca spațiu de joacă.”, ne-a declarat primarul Tomescu. „Copiii sunt foarte încântați și bucuroși că au un loc unde pot să se joace în voie atât cât doresc. Am ales echipamente noi care întrunesc toate condițiile calitate și securitate. Vom continua să aducem pe parcurs și alte elemente de noutate acestui spațiu. Ceea ce vă pot spune este că vom construi și alte locuri de joacă astfel încât un număr mai mare de copii să beneficieze de ele.”

Noul parc de joacă din centrul comunei este îngrădit și dotat cu tobogane, scrâncioburi și balansoare. Costurile investiției se ridică la 40.000 lei, inclusiv amenjarea spațiului.

Edilul din Baia mai spune că intenționează să deschidă alte 5-6 noi locuri de joacă dotate cu echipamente moderne. Unele dintre acestea vor fi construite în curtea școlilor, iar altele în parcurile din comună.

Maria Tomescu mai spune că până în vara anului 2020 va fi pusă la punct rețeaua spațiilor de recerere pentru copii.

În comuna Baia au fost amenajate anul trecut două terenuri de sport cu suprafață sintetică, unul fiind dotat cu instalație nocturnă. Unitățile de învățămât au primit în anul școlar 2016 – 2017 mai multe fonduri pentru noi dotări materiale și modernizări interioare.

ȘTIRI