Complexul de agrement ”Nada Florilor” este finalizat în proporție de 90%: Deschiderea oficială este preconizată în luna maiActualitate

Complexul de agrement ”Nada Florilor” este finalizat în proporție de 90%: Deschiderea oficială este preconizată în luna mai

       Accesări: 3280

Se muncește la foc continuu. Pe șantierul din apropierea iazului Șomuz lucrările la viitorul complex de agrement ”Nada Florilor” se apropie de finalizare. Inaugurarea este prevăzută peste aproximativ două luni.

Potrivit constructorului, la finele lunii februarie lucrările sunt finalizate în proporție de 90%.

Proiectul trebuia finalizat pe 30 noiembrie 2015, însă firma bihoreană Da Vinci Construct & Proiect nu s-a putut încadra în termen solicitând și primind prelungirea acestuia până la 31 decembrie 2015. Nici la acea dată, lucrările nu s-au încheiat.

Valoarea proiectului este de peste 13,5 milioane de lei, din care 5,73 milioane lei sunt alocați de Uniunea Europeană, 7,28 milioane lei sunt direcționați pe acest proiect de Primăria Fălticeni, iar peste 484.000 lei provin de la Guvernul României.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Reprezentantul constructorului, inginerul Daniel Morar, ne-a declarat că se lucrează cu toate forțele și că doar vremea ploioasă ar putea strica planurile executantului.

De altfel în februarie, au fost zile când pe șantier nu a fost țipenie de muncitor, zile în care temperaturile scăzute l-au obligat pe constructor să sisteze temporar lucrările.

Șantier cu 40 de oameni

Inginerul Daniel Morar a lăsat să se înțeleagă faptul că în ritmul actual de lucru, proiectul se va încheia peste cel mult două luni.

Pe șantier am găsit 40 de muncitori, cei mai mulți sunt concentrați pe lucrările de la clădirea complexului. Întrebat dacă poate mări efectivele, reprezentantul Da Vinci Construct & Proiect susține că acest lucru este posibil. Decizia se va lua în funcție de evoluția proiectului.

Lucrări încheiate pe anumite sectoare

Dacă multe părți din proiect sunt în curs de finalizare, la sfârșitul lunii februarie erau și câteva elemente la care munca s-a încheiat.

Mai precis munca la cele trei 3 piscine exterioare s-a încheiat, după ce au fost făcute și probele de rigoare. Ansamblul estetic al clădirii, creat din elemente din lemn masiv, cu o greutate de 4 tone fiecare, elementele de tâmplărie interioară și acoperișul clădirii sunt finalizate.

De asemenea sunt încheiate lucrările din contract care au revenit beneficiarului, respectiv Primăriei Fălticeni,

Grad avansat de finalizare la clădire, instalații și echipamente

Inginerul Daniel Morar susține că ceea ce a fost mai greu a trecut. Munca este concentrată la interiorul clădirii complexului.

Sistemul de încălzire este finalizat în proporție de 95%, echipamentele, instalațiile electrice, sanitare sunt montate în proporție de 90%. Pereții cortină sunt la un grad de finalizare de 85%. Piscina interioară este finalizată în proporție de 80%.

De asemenea, spațiul vitrat este finalizat în proporție de 95%.

Focusare pe amenajări exterioare

La partea exterioară rămân de realizat pista pentru biciclete, terenul de sport, spațiul verde, parcarea, sistemul de iluminat și de finalizat trambulina. Inginerul Morar afirmă că acestea nu sunt lucrări complexe, însă ele vor fi bine etapizate, chiar dacă la exterior lucrările depind și de vreme.

Inaugurarea oficială este programată în luna mai

Tăierea panglicii și evenimentul inaugurarii oficială sunt așteptate să aibă loc în luna mai. Autoritățile locale, prin vocea primarului Cătălin Coman, vor ca deschiderea complexului să aibă loc la 1 mai 2016.

Previziunile cele mai optimiste vorbesc de data de 18 aprilie. Edilul șef nu exclude ca lansarea zonei de agrement ”Nada Florilor” să fie făcută la o altă dată din luna mai.

ȘTIRI