Complexul de agrement ”Nada Florilor” din Fălticeni are încasări de peste 300.000 lei după trei luni și jumătate de la inaugurareExclusiv

Complexul de agrement ”Nada Florilor” din Fălticeni are încasări de peste 300.000 lei după trei luni și jumătate de la inaugurare

       Accesări: 2503

Un proiect așteptat, util și de succes. Așa este descris de municipalitate Parcul de agrement ”Nada Florilor” din Fălticeni, cel mai nou și modern complex de acest gen din județul Suceava care în câteva luni s-a dovedit un important generator de venituri la bugetul local. Autoritățile au tras linie la finalul sezonului estival și se declară mulțumite de încasări.

Inaugurat pe 29 mai 2016, complexul de agrement s-a dovedit un punct de atracție pentru turiștii suceveni, dar și pentru cei din alte județe.

Vara trecută a fost una cu foarte multe zile însorite, ceea ce a făcut ca afluxul de clienți la ”Nada Florilor” să fie foarte ridicat. Tarifele mai mici decât în alte spații cu destinație similară, dar și numărul piscinelor par să fi fost cheia succesului pentru complexul amplasat lângă iazul Șomuz.

Acesta s-a dovedit oaza de relaxare nu doar pentru adolescenți, ci și pentru cei trecuți de prima tinerețe.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Venituri de aproximativ 304.000 lei după trei luni și jumătate

Baza de agrement este un generator important de venituri la bugetul local.

După încheierea sezonului cald, autoritățile municipiului Fălticeni au contabilizat încasările și se declară mulțumite.

”Încasările pe primele trei luni se ridică la aproximativ 304.000 lei. Suma certifică succesul de care s-a bucurat complexul de agrement după inaugurare.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Volumul încasărilor ne mulțumește. Am avut un sezon estival foarte bun, un start excelent pentru acest proiect realizat cu fonduri europene și locale.”

Peste 31.000 de turiști și-au petrecut timpul liber la Nada Florilor

Mai mulți turiști decât localnici. Numărul persoanelor care au trecut pragul noului complex de agrement din Fălticeni depășește populația actuală a municipiului.

Potrivit datelor furnizate de administrația locală, în perioada 29 mai – 21 septembrie, peste 31.300 de turiști care au ales să-și petreacă timpul liber la complexul ”Nada Florilor”.

80% din clienții bazei de agrement vin din municipiul Suceava. Alți 20% provin din Fălticeni, Botoșani, Târgu Neamț și Pașcani.

Zile cu 1.000 de clienți și încasări de peste 15.000 de lei

August s-a dovedit cea mai bună perioadă din sezonul estival.

În luna lui gustar s-au înregistrat încasări record de peste 15.000 de lei pe zi și un public de peste 1.000 de persoane. Pentru că numărul clienților a crescut constant, Primăria Fălticeni a fost nevoită să răspundă cererii. Au fost achiziționate 300 de  șezlonguri și umbreluțe.

”Sunt convins că vom merge din ce în ce mai bine. Începutul este mai mult decât promițător.”, afirmă primarul Coman. ”Am generat venituri importante pentru bugetul local, iar acest lucru mă bucură nespus de mult. Aceasta a fost una din țintele mele cu acest proiect. Suntem pe plus, ne gândim deja la noi posibilități de dezvoltare a zonei de agrement.”

Lucrările de construcție la complexul ”Nada Florilor” au durat 12 luni. Amenajat pe o suprafață de peste 5.000 de metri pătrați, baza de agrement include trei piscine exterioare, o piscină interioară, un teren de sport multifuncţional, pistă de biciclete, coridoare pentru pietoni și două parcări.

Cea mai mare piscină are 325 mp, fiind dotată cu o trambulină pentru sărituri, pe două nivele. Complexul mai include un bazin exterior cu două tobogane pentru copii, și unul pentru adulți, de 300 mp, dotat și acesta cu tobogan.

Lângă bazinele de înot se află dușuri, șezlonguri și baldachine din lemn.

Clădirea din cadrul bazei de agrement dispune de o piscină de 1130 metri pătrați, șezlonguri, dușuri, băi și dulapuri pentru depozitarea obiectelor și vestimentației.

La interiorul clădirii se află o saună şi două săli de forţă, dotate cu echipamente de ultimă generaţie.

 

ȘTIRI