Comisarul șef Adrian Chițescu le urează bun venit și succes noilor lucrători ai Poliției Rurale din zona FăticeniActualitate

Comisarul șef Adrian Chițescu le urează bun venit și succes noilor lucrători ai Poliției Rurale din zona Făticeni

       Accesări: 1097

Sunt la început de carieră ca oameni ai legii. Peste 1.700 de persoane au intrat de ieri în rândul lucrătorilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene. Noii poliţişti îşi vor desfăşura activitatea în mediul rural, la posturile şi secţiile de poliţie şi vor răspunde cu promptitudine şi profesionalism nevoilor comunităţii.

La nivelul județului Suceava au fost angajați 51 de noi polițiști din sursă externă, 14 dintre aceștia fiind încradați în zona Fălticeni.

Aceştia au promovat etapele de selecţie şi concursul organizat în luna mai pentru încadrarea din sursă externă sau reîncadrarea ca poliţist.

La secțiile din Bogdănești, Cornu Luncii, Dolhești, Drăgușeni, Fântâna Mare, Forăști, Hârtop, Mălini, Rădășeni, Râșca au fost ocupate câte un post, iar la Baia și Vulturești au fost încadrați câte doi polițiști

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Comisarul șef Adrian Chițescu le urează bun venit și mult succes noilor colegi din subordine pentru menținerea unui climat de ordine și normalitate. Șeful Poliției municipale Fălticeni este convins că va avea o bună colaborarea cu lucrătorii proaspăt intrați în rândul oamenilor legii.

”Eu cred și spre că ei se vor încadra în cerințe.”, ne-a declarat Adrian Chițescu. ”Le urez bun venit și succes în noua lor meserie. La deficitul actual, încadrarea lor este binevenită.”

Un mesaj similar le-a transmis și conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava care i-a asigurat de întregul sprijin pentru integrarea la locul de muncă, dar şi pentru obţinerea unor rezultate pozitive în plan profesional.

Comisarul șef Adrian Chițescu susține că cei 14 polițiști acoperă aproximativ 90% din deficitul de personal din sectorul Poliției Rurale.

Prima și, probabil, cea mai grea zi de lucru pentru ei a fost 1 iulie. După parcurgerea tuturor etapelor de selecţie, noii poliţişti de la secțiile de Poliției Rurală au început perioada de pregătire iniţială pentru meseria pe care şi-au ales-o.

În următoarele șase luni, ei se vor afla într-o perioadă de probă, fiind repartizaţi în responsabilitatea şi îndrumarea unui coleg cu experienţă.

La data de 11 iulie vor participa la ceremonia depunerii jurământului militar, legământul faţă de ţară şi lege.

Începând cu 25 iulie, noii lucrători de poliție vor lua parte la cursul de iniţiere în carieră în cadrul căruia vor aprofunda cunoştinţele necesare meseriei şi îşi vor dezvolta spectrul profesional. La finalizarea cursului vor susţine un examen pentru definitivare în profesie.

După toate etapele de instruire şi după promovarea testelor de evaluare, poliţiştii se vor putea întoarce la secţiile şi posturile de poliţie, vor primi în dotare armament şi vor fi în slujba comunităţii 24 de ore din 24 pentru creşterea gradul de siguranţă al cetățenilor.

ȘTIRI