Comandament de caniculă la Ministerul Afacerilor InterneNațional

Comandament de caniculă la Ministerul Afacerilor Interne

       Accesări: 427

La sediul Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat, în seara zilei de miercuri, un comandament de caniculă, convocat de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan și ministrul sănătății, Florian Bodog.

Comandamentul s-a desfășurat în sistem videoconferință cu Instituțiile Prefectului, la aceasta participând, din partea MAI, secretarul de stat Raed Arafat și șefii structurilor pentru situații de urgență, dar și reprezentanți ai ANM, INMH, Ministerului Sănătății, Direcțiilor de Sănătate Publică, Ministerului Mediului, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Energiei, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Întâlnirea a avut în atenție ultimele atenționări meteo potrivit cărora, începând de mâine, cinci județe din partea de sud-vest a țării se vor afla sub COD PORTOCALIU de caniculă, respectiv: Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

”Principala prioritate pentru autorități este să vină în sprijinul populației și să transmită o serie de recomandări care să conducă la evitarea unor situații de risc”, a transmis ministrul de interne Carmen Dan.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prefecților din județele aflate sub avertizare de caniculă li s-a solicitat să monitorizeze permanent efectele temperaturilor ridicate asupra populației și să verifice stocurile de medicamente de urgență, în special cele destinate afecțiunilor care sunt agravate de caniculă.

Identificarea spațiilor climatizate, a locurilor pentru amplasarea unor puncte de prim-ajutor și existența rezervelor de apă au fost alte aspecte discutate în cadrul ședinței de astăzi.

Structurilor pentru situații de urgență li s-a cerut o atenție crescută pentru că există riscul unor incendii de vegetație.

Reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie a menționat că perioada cu temperaturi ridicate se va manifesta până duminică, existând posibilitatea emiterii în zilele următoare și a altor avertizări meteorologice, inclusiv de Cod Roșu de caniculă.

Persoanelor în vârstă și minorilor li se recomandă să evite deplasările între orele 11.00 și 18.00 sau expunerea prelungită la soare, iar copiii să fie supravegheați în permanență, în special pentru că este o perioadă de vacanță.

Pentru această perioadă, la nivel național sunt disponibile, în medie, 840 de ambulanțe și 270 autospeciale SMURD care pot interveni la solicitările cetățenilor. În funcție de evoluția situației, numărul echipajelor de intervenție poate fi suplimentat. Totodată, în cele 7 puncte de operare aeriană, la nivelul întregii țări, sunt pregătite 9 aeronave SMURD care acționează în cazurile deosebite.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI