Coliziune violentă pe DN2 între două mașini: Unul dintre șoferi și-a urcat autoturismul pe spațiul verde din afara carosabiluluiRural

Coliziune violentă pe DN2 între două mașini: Unul dintre șoferi și-a urcat autoturismul pe spațiul verde din afara carosabilului

       Accesări: 2814

Tot mai multe accidente se petrec pe șoseaua europeană dintre Fălticeni și Oniceni. Ultimul eveniment rutier s-a produs duminica trecută, în satul Roșiori, comuna Forăști, când două autoturisme s-au lovit violent la intersecția drumurilor DN2 cu DC8. Șoferul unui autoturism Volkswagen Passat înmatriculat în Spania, ce se deplasa pe direcția Vadu Moldovei – Roman, s-a angajat în depășirea unei coloane de mașini, iar câteva momente mai târziu s-a izbit cu mașina de un autoturism Dacia Logan.

Vehiculul, condus de un tânăr de 28 de ani, din satul Ruși, comuna Forăști, era oprit regulamentar iar șoferul își arătase intenția de virare, la stânga, spre DC8.

După ce le-a acordat prioritate vehiculelor din sens invers, conducătorul mașinii Dacia s-a pus în mișcare pentru a intra pe drumul comunal care duce spre satul unde locuiește, iar mai apoi s-a produs impactul cu automobilul Volkswagen care circula pe același sens.

Forța coliziunii a rotit vehiculul Logan și l-a trimis pe contrasens. Bafta ocupanților mașinii era că, în acel moment, nu mai circula nici un vehicul din partea opusă, care ar fi putut produce un nou accident.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După ce a părăsit șoseaua, autoturismul Volkswagen Passat s-a urcat și oprit pe coama unui spațiu verde, la câțiva zeci de metri de locul impactului.

Șoferul din Ruși, de 29 de ani, care conducea mașina cumnatului său, în care se mai afla soția și alți doi vecini. Oamenii se întorceau de la Fălticeni, unde au fost la cumpărături.

Ambii conducători auto au scăpat teferi din accident, însă autovehiculele au suferit avarii serioase la partea frontală.

Potrivit martorilor de la fața locului, conducătorul mașinii Volkswagen Passat circula cu viteză ridicată la depășirea coloanei. De cealaltă parte, pasagerii Daciei Logan spun că șoferul acesteia s-a asigurat la efectuarea manevrei de virare la stânga.

La locul accidentului au ajuns trei echipaje, unul de la Poliția Rutieră Fălticeni și două de intervenție, ale SMURD și pompierilor Detașamentului Fălticeni. Aceștia au scos de pe carosabil mașina deteriorată și au curățat zona de rămășitele din plastic.

Din fericire, nici ocupanții mașinii Dacia nu au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Rutieră urmează să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului. Ambii șoferi au fost testați cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

ȘTIRI