Colegiul „Vasile Lovinescu” reprezintă România la concursul european „Tinerii Profesioniști ai Vinului”Actualitate

Colegiul „Vasile Lovinescu” reprezintă România la concursul european „Tinerii Profesioniști ai Vinului”

       Accesări: 671

Participă la un concurs unde analiza senzorială contează. Doi elevi și un profesor de la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni sunt prezenți zilele acestea la Paris, unde se desfășoară Salonul Internațional de Agricultură. În cadrul acestui eveniment este organizat Concursul Tinerilor Profesioniști ai Vinului, cea mai importantă competiție destinată elevilor din școlile de profil.

Pe data de 2 martie, în cadrul activităților salonului, va avea loc ediția cu numărul 28, unde se vor întrece tineri degustători din țările europene cu tradiție în domeniul viticol.

Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni va reprezenta și în acest an România.

Echipa  este formată din elevele Ionela Corduneanu și Cristiana Gagiu, ambele din clasa a XII a IA A, calificarea „Tehnician analize produse alimentare”. Fetele și-au „antrenat” papilele gustative pe parcursul mai multor exerciții de degustare și au învățat numeroase secrete ale acestei meseriii de la îndrumătorul lor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ionela și Cristiana au fost pregătite de profesorul doctor inginer Monica Crețu, care predă la aceeași unitate de învățământ.

Concursul are trei probe obligatorii. Prima este proba caracterizării, concurenții urmând să descrie cinci probe de vin francez.

Tinerii concurenți vor trece apoi la etapa notării și caracterizării. Ei vor avea patru probe de vin pe care vor trebui să le analizeze din punct de vedere vizual, olfactiv și gustativ. Ultima probă este cea dedicată degustării comentate pentru un vin la prima vedere.

Întrecerea tinerilor degustători din Europa se desfășoară sub patronajul Direcției generale de învățământ și cercetare din cadrul Ministerului Agriculturii, Industriei Agroalimentare și Pădurii din Franța.

Competiția are ca obiective punerea în valoare a aptitudinilor de degustători pentru tinerii profesioniști ai vinului.

În egală măsură se urmărește sensibilizarea lor în ceea ce privește rolul și importanța degustării în practicarea viitoarei meseriei cât și încurajarea acțiunilor de formare profesională din acest domeniu al industriei agroalimentare.

Echipa României, condusă de profesorul doctor inginer Monica Crețu, bifa cea mai bună performanță din istoria participării sale prin eleva Larisa Zaharia.

Ea și-a adjudecat medalia de argint și locul secund în topul celor mai buni tineri degustători europeni.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI