Colegiul ”Vasile Lovinescu” reprezintă România la Concursul European de Analiză Senzorială pentru produsele lactateActualitate

Colegiul ”Vasile Lovinescu” reprezintă România la Concursul European de Analiză Senzorială pentru produsele lactate

       Accesări: 976

Școala românească de industrie alimentară este valoroasă. Șase elevi de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” din Fălticeni vor să demonstreze acest lucru la Concursului European de Analiza Senzorială pentru produsele lactate ce se desfășoară zilele acestea în Franța. La startul competiției s-au aliniat 20 de echipe care se vor lupta pentru un loc pe podium.

România este prezentă la concursul european cu două echipe coordonate de profesorul doctor inginer Monica Crețu.

Degustătorii români sunt Elena Adăscăliții (clasa XI), Larisa Amănioaiei (clasa XI), Corduneanu Ionela (clasa XI), Constantin Mariei (clasa XI), Ionela Iordache (clasa XII) și Zimbru Roxana (clasa XII) înscriși la colegiul fălticenean, la calificarea Tehnician analize.

Concursul european reunește cei mai valoroși tineri degustători din șase țări europene: Finlanda, Italia Polonia, Olanda, România și Franța țara gazdă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ceremonia de deschidere a debutat cu prezentarea echipelor înscrise la întrecerea de analiză senzorială.

Cele două echipe românești s-au evidențiat în rândul concurenților, elevii de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” din Fălticeni reușind să impresioneze prin frumusețea și originalitatea vechilor costume populare.

Comeptiția constă în câteva etape de degustări de produse lactate, urmate de un alt concurs dedicat degustării de produse tradiționale din carne

În prima seară s-au degustat și produsele aduse de echipele participante la seara europeană. La standul românesc, au fost expuse produse lactate tradiționale de la Mălini și preparate din carne marca Rogelya.

Profesorul doctor inginer Monica Crețu susține că produsele românești au lăsat o impresie foarte bună, acestea remarcându-se prin savoare și gust autentic.

ȘTIRI