Colegiul “Vasile Lovinescu” pe podiumul Concursului Interjudețean de Creativitate Mecanică „Dumitru Mangeron”Educație

Colegiul “Vasile Lovinescu” pe podiumul Concursului Interjudețean de Creativitate Mecanică „Dumitru Mangeron”

       Accesări: 441

Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”Iaşi, a organizat miercuri, 6 mai 2015, a XI-a ediţie a Concursului Interjudețean de Creativitate Mecanică „Dumitru Mangeron”.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului Şcolar Județean Iaşi, Inspectoratului Şcolar Județean Vaslui, Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Leonida” Iași și a  Colegiul Tehnic ,,Alexandru Ioan Cuza” Bârlad.

Concursul, axat pe stimularea creativităţii în învăţământul tehnic a avut trei probe: o probă teoretică pe echipe, proba practică pe echipe, o probă specială pentru clasa a XII-a şi o sesiune în care participanţii şi-au susținut public lucrările. Comisiile care au asigurat desfaşurarea concursului au fost alcătuite din cadre didactice de specialitate din Facultatea de Construcţii de Maşini si Management Industrial şi din școlile tehnice participante.

La concurs au participat elevi din 17 colegii, licee cu profil tehnic (domeniul mecanică), din județele Moldovei ( Iași, Neamț, Vaslui, Suceava, Botoșani, etc.).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Județul Suceava a fost reprezentat de echipa Colegiului “Vasile Lovinescu” Fălticeni  alcatuită din elevii: Cristinaru Dumitru, Tătar Narcis, Ţolescu Lucian și Berariu Alin Ionuţ, coordonați de prof. ing. Ciocîrlan Florin.

Fălticenenii au obţinut 98 de puncte la proba scrisă (cel mai mare punctaj din concurs), iar în cadrul probei practice au construit un buldo – excavator al viitorului BE – ERD 2050 (Buldo Excavator Excavat Rocă Dură cu anul realizării 2050 (vezi foto) care poate excava materiale foarte dure pentru contructii sigure și durabile. Colegiul “Vasile Lovinescu” a ocupat la final un merituos loc II.

În cadrul programului a avut loc workshop-ul cu tema “Inovare și creativitate didactică”, un cadru care a permis schimbul de opinii şi experienţă, pentru iniţierea şi realizarea de parteneriate educaţionale între mediul didactic universitar şi mediul didactic preuniversitar.

ȘTIRI