Colegiul „Vasile Lovinescu” i-a reunit pe elevii cu spirit de antreprenor la Târgul regional al firmelor de exerciţiuActualitate

Colegiul „Vasile Lovinescu” i-a reunit pe elevii cu spirit de antreprenor la Târgul regional al firmelor de exerciţiu

       Accesări: 614

Experiențe valoroase pentru adolescenții inventivi și cu spirit de inițiativă. Elevii de liceu care vor să fie mai aproape de mediul antreprenorial au șansa de a înțelege mai bine mecanismele de funcționare ale unei afaceri prin intermediul unei competiții organizate sub forma unui târg al firmelor de exercițiu. Un astfel de concurs s-a desfășurat, marți, 14 mai, la Fălticeni.

Gazda evenimentului a fost Colegiul „Vasile Lovinescu”, partenerii competiției fiind Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Primăria Municipiului Fălticeni și BCR Fălticeni.

Târgul regional al firmelor de exercțiu i-a reunit pe elevii cu spirit de antrepenor, de la clasele cu profilul turism și economic, dornici să expună și să susțină propria afacere.

Ajuns la cea de a doua ediție, concursul s-a dovedit a fi un test al ideilor frumoase, al viziunii personale și ineditului.

În cadrul acestui eveniment, participanţii au efectuat tranzacții şi negocieri directe cu alte firme de exercițiu și au promovat conceptul de firmă de exercițiu.

„Suntem încântați că am găzduit târgul firmelor de exercițiu. Ediția din acest an cuprinde mai mulți participanți, inclusiv de peste hotare. Elevii s-au pregătit foarte bine, unii dintre ei au reușit să facă lucruri deosebite.”, ne-a declarat Amalia Stafie, organizatoarea târgului. „Necesitatea organizării unor astfel de manifestări decurge din faptul că viitorii absolvenți trebuie să dobândească competenţe antreprenoriale care să-i ajute fie să inițieze și să conducă propria afacere, fie să facă faţă competiţiei existente pe piața muncii aflată într-o continuă schimbare.”

La concurs au participat reprezentați ai firmelor de exercițiu din județele Suceava, Bistrița Năsăud, Constanța, Galați, Iași, Maramureș, Neamț, dari și din Republica Moldova.

Elevii au avut de pregătit un stand cu materiale promoționale, un catalog cu produsele și serviciile oferite. Tinerii antreprenori, aflați pe băncile liceului, au trebuit să realizeze un spot publicitar video al firmei de exercițiu.

Și pentru ca totul să fie ca într-o afacere reală, participanții au avut de realizat un portal de prezentare al afacerii și un slogan al acesteia.

Un detaliu interesant a fost faptul că elevii au putut pot conduce în mod real negocieri, au învaţat să inițieze și să conducă o afacere dezvoltându-și astfel, încrederea în forţele proprii.

Organizatoarea târgului, profesoara Amalia Stafie, susține că experienţa de a conduce direct negocierile, de a lucra în echipă, de a face față provocărilor, se poate acumula cu succes numai în cadrul unui astfel de târg.

Spre finalul competiției, comisiile au trecut pe la fiecare stand, au analizat cele 10 criterii ale afacerii, care corespund celor 10 secțiuni ale concursului, au discutat cu tinerii antreprenori care și-au prezentat oferta, produsele și firma de exercițiu.

Înainte de jurizare, elevii colegiului gazdă au vizitat standurile și au aflat cu ce se ocupă fiecare firmă de exercițiu în parte, la târgul regional de la Fălticeni.

Premierea s-a desfășurat în sala de ședințe. S-au acordat premii speciale și mențiuni, iar pentru cei care au urcat pe podium, au primit medalii. Câștigătorii locurilor întâi au primit din partea BCR Fălticeni un pachet cu produse personalizate.

Firma de exercițiu este o metodă didactică modernă și interactivă de succes în România, care are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor prin simularea activității dintr-o firmă reală. Instruit într-un cadru atractiv, creativ și interactiv, tânărul participă voluntar și motivat la propria formare, dobândind competențe esențiale ce îi vor ușura inserția pe piața muncii.

ȘTIRI