Colegiul ”Vasile Lovinescu” eliberează clădirea unde va fi transferată MaternitateaActualitate

Colegiul ”Vasile Lovinescu” eliberează clădirea unde va fi transferată Maternitatea

       Accesări: 72

cladire-colegiu-vasile-lovinescu

Mai au doar trei luni la dispoziție. Autoritățile locale au 90 de zile pentru mutarea Maternității din Fălticeni, de pe strada Sucevei, pe Ion Creangă, în corpul D al clădirii aflată până de curând în administrarea Colegiului ”Vasile Lovinescu”. Imobilul, unde de aproape trei ani nu se mai desfășoară cursuri, este debarasat de mobilierul și instrumentarul școlar.

Atribuită cu greu Spitalul Municipal Fălticeni, prin votul celor 13 din 19 consilieri locali, construcția urmează să fie adaptată și reamenajată conform standardelor în vigoare, cu fonduri de la bugetul local.

Până la modernizările necesare pentru asigurarea circuitului medical, municipalitatea și-a propus ca în mai puțin de o săptămână să termine curățenia din jurul clădirii. Oamenii de la Spații Verzi au cosit iarba și buruienile, tufele și unii pomi fructiferi au fost toaletați, iar câțiva arbuști de tuia au fost tăiați.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrătorii au ridicat gunoaiele din jurul clădirii și au curățat aleile.

”Acestea sunt primele demersuri care le facem înaintea transferului Maternității”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Am început cu curățenia din jurul clădirii. Se toaletează copacii și tufele, se ridică gunoaiele. Pregătim exteriorul, iar apoi vom trece și la amenajările interioare.”

Actualul imobil în care funcționează maternitatea cu cele trei secții trebuie eliberat până la 31 decembrie 2015. Data transferului unității medicale se va stabili ulterior, în funcție de evoluția lucrărilor. Acestea urmează să fie vizate de Direcția de Sănătate Publică.

Costul investițiilor este estimat la aproximativ 50.000 de lei.

Rudy Hödl

ȘTIRI