Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni participă la elaborarea unui pachet educațional european care va fi implementat în instruirea elevilorEducație

Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni participă la elaborarea unui pachet educațional european care va fi implementat în instruirea elevilor

       Accesări: 404

Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni a găzduit, la începutul lunii aprilie, a patra întâlnire transnațională a proiectului  Erasmus+ E-co-logical Footprint Training – digital resources for online and offline education” (2017-1-AT01- KA201-035037 E-CO-FOOT ). A fost a doua întâlnire găzduită la Fălticeni, după cea din aprilie 2018.

Evenimentul a reunit delegații din: Austria (AKARYON GMBH – IMM specializat în crearea de softuri educaționale – coordonator; PLATTFORM FOOTPRINT – alianță a peste 30 ONG-uri din domeniul ecologic și social și instituții academice care promovează conceptul de amprentă ecologică), Ungaria: EOTVOS LORAND TUDOMANYEGYETEM  (Universitatea EOTVOS LORAND, facultatea de științe – filiala Szombathely), Grecia  (KPE PERTOULIOU TRIKKEON -Centrul de Studii pentru Educație Ecologică Trikkala) și COLEGIUL VASILE LOVINESCU – România.

Programul a cuprins analiza stadiului de realizare a produsului intelectual – un pachet educațional pentru calcularea amprentei ecologice, menit a sensibiliza și educa elevii de 10-18 ani în spiritul dezvoltării durabile, al educației pentru mediu. Acesta se află în faza avansată de elaborare, urmând a fi optimizat pentru categoriile de elevi de școală generală (10-13 ani) și liceu (14-18 ani), tradus și aplicat în instruirea elevilor din cele 4 țări partenere dar și la nivel european, utilizând versiunea în limba engleză.

Au fost revăzute etapele de desfășurare a proiectului, care mai cuprinde alte două întâlniri transnaționale, o activitate de învățare (instruirea celor care vor forma, în fiecare țară, profesorii interesați de a  aplica instrumentele de învățare în propriile activități educaționale și extra-curriculare), acțiuni de diseminare și evaluare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul se află la jumătatea derulării sale, fiind prevăzut pentru trei ani (2017-2020). Prin introducerea în practică a rezultatelor sale, se încearcă conștientizarea tinerilor asupra efectelor negative ale consumului exagerat de produse și servicii, responsabilizarea pentru propriile alegeri de consum, protejarea mediului și cultivarea respectului pentru ceilalți, în contextul unei valorificări superioare a resurselor personale, precum și cele disponibile pe plan local și regional (hrană, deplasări, condiții de locuire, consum de produse și servicii).

La finalul primei zile a întâlnirii, participanții au fost oaspeții Asociației pentru promovarea Văii Șomuzului, recent înființată în comuna Dolhești.

Membrii acesteia au fost bucuroși să împărtășească secretele unor meserii tradiționale, tradiții și obiceiuri locale, produse culinare tradiționale, care au oferit un exemplu perfect de valorificare a potențialului natural și uman al unei zone rurale în spiritul turismului rural și ecologic.

Participanții au avut cuvinte de laudă pentru gazdele extrem de primitoare și pentru România.

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului va fi organizată în luna iunie, în Ungaria.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI