Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” începe proiectul „Necenzurat”: Educație pentru prevenirea viciilorEducație

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” începe proiectul „Necenzurat”: Educație pentru prevenirea viciilor

       Accesări: 1060

Viciile distrug sănătatea și afectează viața socială. Efectele acestora asupra tinerilor sunt semnalate într-un program de informare destinat liceenilor, demarat recent la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”. Instituția de învățământ din Fălticeni desfășoară pe această temă proiectul intitulat sugestiv „NECENZURAT”.

Parteneri sunt Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A.), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava și Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 6 martie 2019, la ora 11.00.

Profesorul doctor Mihaela Jarcău, consilier educativ, afirmă că tematica proiectului naţional este prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor.

Prin intermediul acestuia se urmărește dezvoltarea de aptitudini specifice şi resursele de care elevii de liceu au nevoie, pentru a rezista influențelor sociale negative.

Un alt scop al proiectului „NECENZURAT” este acela de a-i conștientiza pe tineri asupra riscurilor şi efectelor consumului de droguri.

50 de elevi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, elevi ai claselor a VI-a şi a VII-a, fac parte din grupul țintă al programului.

Perioada de implementare este martie-mai 2019.

În cadrul proiectului amintit vor fi desfășurate 12 activităţi în care vor fi prezentate aspecte referitoare la grupul de prieteni şi presiunea grupului, factori de risc şi factori de protecţie.

Participanții vor expune și modele de gândire critică, moduri de rezolvare a problemelor şi luarea deciziilor, dar și despre liderul grupului. În discuție vor fi aduse informaţii despre alcool, tutun şi droguri.

„NECENZURAT” este implementat de o echipă de profesori, un psiholog și un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.

Elena Tîrdea, profesorul doctor Mihaela Jarcău (consilier educativ), psihologul școlar profesor Tudorița Ungureanu și membrii coordonatori, profesoarele Raluca Horvat și Geanina Moroşanu (clasa a VI-a), Oana Ţăranu (clasa a VII-a), Roxana Mercore (clasa a VII-a) și Cristina Feştilă, coordonator în promovarea imaginii, vor contribui la derularea programului care, printre altele, are rolul de a conștientiza pericolele care derivă din fiecare viciu în parte.

ȘTIRI