Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” fructifică la final de parteneriat beneficiile proiectul „Legends across Europe”Educație

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” fructifică la final de parteneriat beneficiile proiectul „Legends across Europe”

       Accesări: 486

Experiențele europene la final. Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” a încheiat întâlnirile din cadrul unui proiect cu școli partenere din Cehia, Slovacia și Polonia. Elevii și profesorii unității de învățământ fălticenene au avut ocazia să examineze, studieze, compare și să înțeleagă diferite legende, mituri.

Proiectul european inititulat „Legends across Europe” s-a desfășurat timp de doi ani, perioadă în care toți cei implicați au aprofundat elementele de observare.

Câteva dintre scopurile întrunirilor din parteneriatul școlar au fost îmbunătățirea competențelor de cercetare, cunoașterea și respectarea diversității culturale.

Fiecare etapă din proiect a însemnat acumularea de noi cunoștințe astfel încât participanții să-și dezvolte creativitatea, curiozitatea, imaginația, inovația și exprimarea personală.

Un alt aspect important a fost dezvoltarea competențelor de vorbire, sciere și ascultare atât în limba maternă cât și în limba engleză.

Ultima întâlnire din proiect s-a desfășurat în Polonia și a dat posibilitatea tuturor participanților să cunoască diverse locuri de care se leagă unele legende prezentate anterior, să comunice cu colegii lor, să împărtășească păreri, impresii, preocupări sau pasiuni și să petreacă împreună momente foarte frumoase.

Elevii români, cehi și slovaci au descoperit cultura polonă, limba și tradițiile ale regiunii Cașubia.

Munca în echipă i-a adus mai aproape unii de alții, participanții având posibilitatea să-și dezvolte în cadrul parteneriatului școlar abilități specifice precum perseverența, autodisciplina și adaptabilitatea.

Întrunirea din Polonia a inclus și activități în aer liber, oaspeții fiind invitați într-o călătorie până la cel mai îndepărtat punct al țării pe uscat.

„Legends across Europe” le-a oferit posibilitatea elevilor să-și consolideze atitudinea civică, etică, și social corectă.

Profesoara Magda Grigoraș, coordonatoarea proiectului la nivel de colegiu, subliniază că la sfârșitul proiectului toți elevii și profesorii participanți au rămas cu amintirea unor experiențe deosebite, cu prieteni noi și certitudinea că suntem diferiți, dar egali și, în același timp, că pot trăi, munci împreună în spiritul valorilor europene.

ȘTIRI