Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni participant la Gala Fondurilor Structurale 2017Educație

Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni participant la Gala Fondurilor Structurale 2017

       Accesări: 516

Luni, 18 decembrie 2017, la București, în locația pentru evenimente Le Chateau, Reprezentanța Comisiei Europene în România și Structural Consulting Group – www.fonduri-structurale.ro au organizat cea de-a doua ediție a Galei Fondurilor Structurale.

Gala este parte a campaniei „Succesul e…MOLIPSITOR!”, un proces interactiv de descoperire, împărtășire și apreciere a bunelor practici și a impactului generat de proiectele finanțate din fondurile europene.

Evenimentul a avut loc în prezența Comisarului european Corina Crețu și a Ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

Cele 129 de proiecte înscrise au fost evaluate de un juriu format din profesioniști și personalități din fiecare dintre cele 8 domenii ale Galei Fondurilor Structurale.

La fiecare secțiune au fost acordate câte 3 premii, marii câștigători fiind răsplătiți și cu o vizită de studiu la Bruxelles, la Comisia Europeană, oferită de Reprezentanța Comisiei Europene în România. De asemenea, au fost acordate și premii speciale de către partenerii evenimentului.

Secțiunile Galei de anul acesta au fost gândite în așa fel încât să reflecte cât mai bine structura ultimelor apeluri de proiecte din cadrul financiar 2007 – 2013 și să ofere șansa proiectelor nefinalizate în 2014 să se înscrie acum.

Un alt element de noutate pentru anul acesta este faptul că au existat două secțiuni dedicate structurilor (start-up-uri și structuri de economie socială) create prin proiectele-umbrelă din cadrul apelurilor România Start Up și Economie Socială din 2014-2015, apeluri care au creat o mare efervescență la nivel național.

Printre câștigătorii celei de-a doua ediții a Galei Fondurilor Structurale se numără autorități publice, ONG-uri, antreprenori privați, structuri de economie socială și start-up-uri.

Gala a avut mai multe secțiuni de premiere: „Schuman-ul european în Poiana lui Iocan!” (secțiune dedicată proiectelor din mediul rural, agriculturii și pescuitului); „Infrastructura pe…catwalk!” (secțiune dedicată proiectelor de infrastructură); „Școala face omul OM” (secțiune dedicată proiectelor din domeniul educației și formării profesionale); „Bucuroși de oaspeți” (secțiune dedicată proiectelor din domeniul turismului); „Finanțatori la scară mică pentru impact la scară mare” (secțiune dedicată proiectelor-umbrelă ale organizațiilor care și-au asumat rolul de finanțator); „Cu impact INCLUS!” (secțiune dedicată structurilor de economie socială); „Start-up deștept” (secțiune dedicată start-up-urilor); „Prâslea cel Voinic în Țara Finanțărilor” (secțiune dedicată proiectelor finanțate din surse alternative fondurilor structurale)

În cadrul secțiunii „Școala face omul OM” (secțiune dedicată proiectelor din domeniul educației și formării profesionale), Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni a fost reprezentat de profesor doctor Raluca Iuliana Suciu, coordonatorul proiectului de mobilități pentru profesori KA1 VET STAFF, numărul 2015-1-RO01-KA102-014479, cu titlul: Metode active de predare a disciplinelor tehnologice in VET.

Acest proiect a avut ca beneficiar Consorțiul format din: Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, Suceava – coordonator, Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni – partener intern, Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca – partener intern.

ȘTIRI