Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este în doliu: Profesorul și directorul Viorel Țurcanu s-a stins din viațăLocal

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este în doliu: Profesorul și directorul Viorel Țurcanu s-a stins din viață

       Accesări: 8591

Un om și cadru didactic deosebit pleacă la ceruri. Viorel Țurcanu a trecut la cele veșnice, joi, lăsând în urmă doar amintiri frumoase. A fost profesor al fostului Liceu Textil din Fălticeni, unde s-a remarcat și în calitate de director al instituției.

Viorel Țurcanu avea 83 de ani.

El s-a stins din viață pe 27 iunie, în locuința personală din Fălticeni.

Profesorul Țurcanu s-a pensionat în anul 1998. Timp de peste 20 de ani a fost director al Liceului Textil, astăzi Tehnic „Mihai Băcescu”.

Colegii l-au descris ca pe un om de excepție sub toate aspectele.

„În aceste momente de mare tristețe, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este alături de familia îndurerată de pierderea celui care a fost o viață, profesor și director, Viorel Țurcanu.”, se arată în mesajul directorului adjunct Mariana Țuca. „Gândul nostru se îndreaptă acum cu recunoștință spre omul care a îndrumat, călăuzit și condus generații de elevi și cadre didactice. Pentru cine l-a cunoscut, a fost o personalitate de excepție, un om pe care am avut onoarea să-l cunosc și pe care l-am apreciat enorm. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincerele noastre condoleanțe!”

Viorel Țurcanu s-a născut pe 6 martie 1936. Și-a început cariera de profesor la fosta Școală Generală Oprișeni, unde a predat timp de un deceniu, între 1964 și 1974.

Din 1974 este transferat la Liceul Textil, astăzi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, de unde va ieși la pensie în anul 1998. El a îndrumat numeroase generații de elevi, ca profesor de biologie și diriginte.

Apreciat pentru calitățile sale de, Viorel Țurcanu este unul dintre cei mai longevivi directori ai acestui liceu.

Profesorul octogenar va fi înmormântat la cimitirul Bisericii Oprișeni.

Funeraliile vor avea loc la sfârșitul săptămânii.

Dumnezeu să-l ierte!

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI