Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni laureat la nivel județean pentru performanță în cooperarea europeanăActualitate

Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni laureat la nivel județean pentru performanță în cooperarea europeană

       Accesări: 1496

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava  a organizat joi, 23 noiembrie 2017, cea de a III-a ediţie a Galei Proiectelor Europene VET 2017.

În cadrul acestui  eveniment de înaltă ținută, desfășurat la Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, al cărui moderator a fost inspectorul şcolar Lidia Acostoaie, au fost prezentate cele mai bune practici şi experienţe de mobilităţi în domeniul educaţiei şi formării profesionale în cadrul proiectelor europene ERASMUS +, derulate de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava.

Tema Galei Proiectelor Europene VET 2017 a fost „PoVEsTeşte şi dă mai departE+!” și a  avut ca  scop promovarea la nivelul județului Suceava a celor mai bune practici și experiențe din proiectele europene Erasmus+, acțiunea cheie 1, de mobilități în domeniul educației și formării profesionale – învăţământ  profesional și tehnic, (VET), prin tehnica ,,Story”, desfășurate în perioada septembrie 2014- august 2017.

În prima parte a festivității au fost premiate poveștile de succes scrise de participanții în mobilități de formare profesională, elevi și profesori, povești adunate într-un volum final al Galei. Profesor dr. Daniel Maftei a câștigat premiul special la secțiunea profesori.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În a doua parte a Galei Proiectelor Europene VET 2017, au fost prezentate proiecte implementate de nouă unităţi liceale, consorţii şi asociaţii şcolare din judeţul Suceava.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” a împărtășit  experiența  dobândită în cadrul  celor trei proiecte derulate prin Programului Erasmus + Acţiunea Cheie KA1 – Proiecte de mobilitate – Formare profesională (VET): FAITH in Europe, Metode active de predare a disciplinelor tehnologice în VET și Sistemul de calitate în hotelurile din România.

Colegiul  a fost reprezentat la Gală de o echipă formată din director Claudia Suseanu, prof dr. Raluca Iuliana Suciu, director adjunct  – prof. dr. Țuca  Mariana-Silvia, prof. dr. Maftei Daniel, prof. Moroșanu Geanina, prof.Dan Ovidiu, prof. Dănilă Ramona și  prof. Tudose  Lăcrămioara Adina , precum și  8 elevi participanți la stagii de formare profesională în proiectele VET derulate în școală.

La finalul prezentărilor, în urma votului exprimat de reprezentanţii celor 19 licee VET din judeţul Suceava, care nu au derulat proiecte, echipa Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni a fost desemnată laureatul Galei Proiectelor Europene VET 2017.

“Pentru Colegiul Tehnic Mihai Băcescu, titlul de Laureat înseamnă mult, este rodul a nouăsprezece ani de cooperare europeană. În această școală s-a derulat primul proiect european în domeniul educaţiei, în Programul Socrates 1(1995-1999), implementat în judeţul Suceava. De asemenea, tot aici s-au derulat peste 50 de proiecte cu finanțare europeană. Profesorii și elevii au depus o muncă intensă și au adunat  satisfacții și beneficii pe măsură, au transformat, au schimbat mentalități, au dezvoltat competențe, valori și au schimbat atitudini în rândul multor generații de elevi, părinți, profesori și membri ai comunității locale. Mai mult decât atît, școala a primit patru  titluri  de ȘCOALĂ EUROPEANĂ (2007, 2010, 2013, 2016), titluri care au încununat acest efort.”, ne-a declarat directorul colegiului, prof. Claudia Suseanu.

ȘTIRI