Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” a primit al patrulea certificat de „Şcoală Europeană”. Pe lista câștigătorilor se află și Colegiul “Vasile Lovinescu”Local

Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” a primit al patrulea certificat de „Şcoală Europeană”. Pe lista câștigătorilor se află și Colegiul “Vasile Lovinescu”

       Accesări: 1487

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat vineri, 17 iunie 2016, la Palatul Parlamentului (Sala „Spiru Haret”), festivitatea de premiere a celor 60 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare în cea de-a XIII-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”.

Premiile au fost înmânate de Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

Fiecare unitate de învăţământ premiată a primi certificatul „Şcoală Europeană – 2016” şi un premiu în valoare de 5.000 lei, ce va fi utilizat pentru dotări.

La ediţia din acest an s-au înscris 117 unităţi de învăţământ preuniversitar din  34 de judeţe şi din Capitală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

premiere_scoala_europeana_2Primele 5 locuri au fost ocupate, în ordine, de Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui (198 puncte), Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa (187 puncte), Liceul „Voievodul Mircea” din Târgovişte (186 puncte), Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti (182 puncte) şi Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni (178 puncte).

Trebuie menționată reușita Colegiului Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni, aflată la al patrulea titlu consecutiv: 2007, 2010, 2013, 2016. Performanță unică în învățământul sucevean.

Pe lista celor 7 școli sucevene premiate se află și Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni. Cei de la Lovinescu au strâns 155 de puncte și o clasare pe locul 39 la nivel național.

Cele două școli din Fălticeni au fost reprezentate la festivitatea de premiere organizată la București.

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Certificarea şcolilor cu titlul „Şcoală Europeană” le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi  proiecte.

Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul. În acest sens, trebuie să dezvolte noi proiecte de parteneriat cu alte şcoli din Uniunea Europeană, iar managementul şcolii trebuie să fie unul coerent şi performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise a avut la bază următoarele criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al şcolii, performanţele şcolare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naţionale, olimpiade şi concursuri şcolare, asigurarea egalităţii de şanse, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale pentru perioada 2013-2016, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).

ȘTIRI