Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” finalizează proiectul educațional cu tema ”Găteşti cu spor, câştigi uşor”Educație

Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” finalizează proiectul educațional cu tema ”Găteşti cu spor, câştigi uşor”

       Accesări: 1575

Joi, 3 martie, în cadrul unui spectacol cu public organizat în sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” a finalizat proiectul educaţional „Găteşti cu spor, câştigi uşor”. Alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, la spectacol a fost prezent şi viceprimarul Constantin Bulaicon.

Proiectul, implementat pentru al III-lea an consecutiv la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, a avut menirea de a scoate în evidenţă valenţele pozitive ale bucătăriei tradiţionale și internaționale, atât în ceea ce priveşte conţinutul nutritiv, cât şi în ceea ce priveşte modul de servire.

Ideea proiectului are la bază motto-ul „Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea”,  este o ştiinţă,  o modalitate de comunicare între naţiuni.

Proiectul s-a desfășurat în perioada noiembrie 2015 – martie 2016 și a avut două etape: documentarea pe baza temei alese de fiecare clasă și prezentarea rezultatelor în cadrul unui concurs care îmbină temele culinare  cu tradițiile și cultura popoarelor/regiunilor alese ca tematică de studiu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“În proiect au fost implicați 120 elevi ai claselor a IX-a și a X-a cu profilul turism și alimentate din școala noastră, îndrumați de profesorii din catedra de turism-servicii . Elevii au fost implicaţi într-un proiect educaţional cu puternic caracter formativ-aplicativ, au avut posibilitatea de a scoate în evidenţă aptitudinile/abilităţile lor de gastronomie şi servire , au putut identifica şi învăţa din experienţa reciprocă  importanța mâncării sănătoase, servită cu stil şi creaţie. Elevii au fost puşi în situaţia de a cunoaşte experienţa culinară, tradițiile, cultura  popoarelor din Europa și nu numai, precum şi cea din diferitele regiuni istorice ale României, valorificându-și spiritul creativ pentru realizarea unor produse culinare concentrate pe diferite gusturi, alimente, evenimente, etc.”, ne-a informat prof. Simona Manole, coordonatoarea proiectului.

“Acest spectacol este rezultatul muncii de un semestru a copiilor din cele șase clase care studiază la profilul turism și alimentație, sub coordonarea doamnei Simona Manole, inițiatoarea acestui proiect interdisciplinar. Ceea ce ați văzut astăzi este ultima parte a proiectului, care a debutat cu alegerea unei teme, respectiv a temei pe care fiecare echipă a prezentat-o, cu partea de documentare din toate punctele de vedere (gastronomic, cultural, artistic, geografic), realizarea efectivă a prezentărilor, a momenelor artistice, a preparatelor culinare, iar astăzi a fost momemtul final al acestui proiect. Acest proiect s-a realizat în parteneriat, în primul rând cu părinții elevilor cărora țin să le mulțumesc pe această cale pentru că au fost alături de noi, de la început, până acum. Un al partener al proiectului a fost Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”. Un rol important l-au avut şi îndrumătorii, doamna profesor documentarist Matillena Boicu diriginții claselor participante la concurs. A fost foarte greu pentru noi să deliberăm. Din punctul nostru de vedere toți sunteți câștigători. Vom premia toți copiii acestor șase clase într-un moment festiv, în cadrul liceului”, a declarat prof. Claudia Suseanu, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Juriul, format din cadrele didactice: Mattyllena Boicu, Claudia Moşneagu, Magdalena Chiţu, Elena Bălan, Claudia Suseanu, Tuca Mariana Silvia, a stabilit următoarele ierarhii:

Clasa a X-a: Locul 1: Clasa a X-a J – România, Locul 2: Clasa a X-a L – Rusia, Locul 3: Clasa a X-a K – Germania

Clasa a IX-a: Locul 1: Clasa a IX-a K – Korea de Sud, Locul 2: Clasa a IX-a J – Spania, Locul 3: Clasa a IX-a L – Franța

[vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

ȘTIRI