Două colegii din Fălticeni au demarat un nou  proiect în cadrul programului național „Primul Student din Familie”Educație

Două colegii din Fălticeni au demarat un nou proiect în cadrul programului național „Primul Student din Familie”

       Accesări: 1015

Un pas important pentru aspirații înalte. Două instituții de învățământ centenare din municipiul Fălticeni au devenit parteneri într-un nou proiect educațional menit să faciliteze accesul absolvenților de liceu în mediul universitar. Colegiul Național „Nicu Gane” și Colegiul „Vasile Lovinescu” împărtășesc aceleași valori și aceeași viziune, în care educație joacă un rol determinant și pozitiv în evoluţia unei societăți.

Noul proiect s-a lansat oficial luni, 28 aprilie, la Colegiul Național „Nicu Gane”, liderul de proiect, în prezența unui grup numeros de profesori, într-o atmosferă de entuziasm, optimism și bucurie.

Denumit APIIS (Acces, Persistență și Incluziune în Învățământul Superior), acesta face parte din programul național „Primul Student din Familie”.

Inițiativa celor două colegii fălticenene este salutară, principalul scop fiind susținerea tinerilor proveniți din familii fără tradiție universitară să își urmeze visul de a obține diploma de licență.

Caracterul inedit și motivațional al proiectului este faptul că acesta va fi un real ajutor pentru elevii din medii socio-economice vulnerabile care vor beneficia de burse, mentorat, consiliere educațională și integrarea într-o comunitate de sprijin.

Scopul primordial este nu doar creșterea accesului la învățământul superior, ci și facilitarea tranziției către un parcurs academic și profesional de succes.

Al treilea partener al proiectului este Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, instituție modernă, reprezentativă și dinamică, aflată într-un proces permanent de dezvoltare.

Proiectul va fi implementat timp de 33 de luni, perioadă în care 176 de elevi, 118 de la Colegiul Național „Nicu Gane” și 58 de la Colegiul „Vasile Lovinescu” vor participa activități remediale în vederea accesului la învățământul terțiar.

În altă ordine de idei, 176 de absolvenți vor avea posibilitatea să devină studenți și să urmeze un parcurs academic, să-și dezvolte abilitățile pentru viitoarea carieră.

Valoarea totală se ridică la 7,94 milioane de lei, din care 7,79 milioane de lei sunt finanțați de Uniunea Europeană, iar 159.000 de lei sunt suportați din bugetul local al municipiului Fălticeni.

  • 176 dosare de inscriere in proiect a elevilor/ absolventi de liceu din promotiile ultimilor doi ani scolari anteriori anului scolar in care au intrat in operatiune, care nu au promovat examenul de bacalaureat;
  • 176 teste /chestionare de identificare a domeniilor în care sunt necesare intervenții remediale a elevilor/ absolventilor de liceu din promotiile ultimilor doi ani scolari anteriori anului scolar in care au intrat in operatiune, care nu au promovat examenul de bacalaureat;
  • 176 planuri individualizate de învățare pentru elevii/ absolventii de liceu din promotiile ultimilor doi ani scolari anteriori anului scolar in care au intrat in operatiune, care nu au promovat examenul de bacalaureat;
  • Liste de prezență la programul remedial/suport a elevilor/ absolventilor de liceu din promotiile ultimilor doi ani scolari anteriori anului scolar in care au intrat in operatiune, care nu au promovat examenul de bacalaureat;
  • 176 elevi/ absolventi de liceu din promotiile ultimilor doi ani scolari anteriori anului scolar in care au intrat in operatiune, care nu au promovat examenul de bacalaureat care au beneficiat de programul remedial/suport;
  • 176 elevi care vor primi subvenții pe o perioadă de minim 6 luni
  • 6 vizite de studiu la unități de învățământ superior;
  • 1 campanie de de prevenire a consumului de alcool și droguri;
  • 176 dosare de inscriere in proiect a studenților;
  • 176 chestionare/interviuri de identificare a intereselor și aspirațiilor studentilor;
  • 176 planuri individualizate de consiliere pentru studenti; • Liste de prezență la consiliere astudentilor;
  • 176 studenti care au beneficiat de programului de consiliere cu privire la opțiunile de programe de studiu;
  • 176 studenti care vor primi subvenții pe o perioadă de minim 6 luni;
  • 1 Analiza de nevoi privind realizarea unei analize de nevoi având ca scop accesibilizarea proceselor educaționale și dezvoltarea de resurse specifice studenților cu dizabilități;
  • 16 Chestionare/interviuri de identificare a intereselor și aspirațiilor studentilor cu dizabilități;
  • 16 Planuri individualizate de consiliere pentru studentii cu dizabilitati;
  • Liste de prezență la consiliere a studentilor cu dizabilitati;
  • 16 Studenti cu dizabilitati care au beneficiat de servicii de consiliere și îndrumare dedicate studenților cu dizabilități.



Spalatorie covoare

ȘTIRI