Colegiul „Nicu Gane” se află în topul primelor cinci colegii din județ cu cel mai mare procent de promovare la BacalaureatEducație

Colegiul „Nicu Gane” se află în topul primelor cinci colegii din județ cu cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat

       Accesări: 2261

Se numără printre cele mai valoroase unități de învățământ din județ. Colegiul Național „Nicu Gane” se află și anul acesta printre colegiile sucevene cu cel mai ridicat grad de promovabilitate la Bacalaureat, ceea ce demonstrează că la prestigiosul liceu fălticenean se face carte. Procentajul reușitei  din acest an, la examenul de maturitate, este de 96,77%.

Din cei 251 de absolvenți aflați pe liste, 240 au promovat Bacalaureatul la colegiul fălticenean.

În urma rezultatelor obținute de candidați, Colegiul Național „Nicu Gane” se află pe locul 5 în clasamentul colegiilor și liceelor cu cel mai ridicat procent de promovabilitate, înainte de contestații, la sesiunea de vară a Bacalaureatului din acest an.

Tot la acest colegiu sunt primele trei cele mai mari medii pe orașul Fălticeni, cea mai mare medie fiind 9,78 (Ana Maria Cotun).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Chiar dacă niciun absolvent din Fălticeni nu a încheiat examenul cu 10 pe linie, totuși, la probele Bacalaureatului, candidații de la Colegiul Național „Nicu Gane” au obținut în această sesiune 13 note de 10.

Pe primele două locuri în județ se situează două colegii din Suceava, Colegiul Național „Petru Rareș” cu o promovabilitate de 98,92% și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” (98,41%), urmat de Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (97,24%).

Înaintea instituției din Fălticeni se află Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți cu o promovabilitate de 97,07%.

Celelalte două colegii din Fălticeni se situează în clasament pe locul 15, Colegiul Tehnic Mihai Băcescu (64,16%) și respectiv locul 32, Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni (43,97%) din cele 44 de unități de învășământ preuniversitar din Fălticeni.

La polul opus se află două licee din județ ce pot candida cu lejeritate pentru primul loc în topul rușinii pentru că nu au nici un candidat promovat la Bacalaureat. La Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea şi Liceul Tehnologic „Moldova” din Suceava nici un candidat nu a reuşit să obţină media peste 6.

La nivel naţional, județul Suceava depășește media pe țară, rata de promovare fiind de 67,7%.

La sesiunea iunie-iulie un singur candidat sucevean a obținut media maximă. Eleva Andra Tofan, absolventa Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava, a încheiat Bacalaureatul cu 10 pe linie.

ȘTIRI