Colegiul ”Nicu Gane” participă cu cinci elevi la concursurile naționale ale proiectelor de mediuEducație

Colegiul ”Nicu Gane” participă cu cinci elevi la concursurile naționale ale proiectelor de mediu

       Accesări: 72

profesor_porof_premianti_geografie_1

Vacanță activă pentru câțiva tineri fălticeneni. Chiar dacă au terminat școala, cinci reprezentanți ai Colegiului ”Nicu Gane” participă în plină vară la două concursuri pe teme de mediu, activități cuprinse în Calendarul Național al Activităților Educative. Liceenii pregătiți de profesorul doctor Marcel Porof participă la fazele naționale ale competițiilor cu două proiecte de cercetare interesante.

Andrei Bârgovanu (cl.X-a), Alexandra Pavăl (cl.XI-a) și Ștefan Șoptelea (cl.X-a) prezintă zilele acestea în județul Iași, în tabăra de la Muncel, lucrarea intitulată ”Metodă de monitorizare a poluării aerului în zona municipiului Fălticeni”.

Aceasta va fi supusă atenției la Concursul Național al Proiectelor de Mediu, întrecere la care i-au parte peste 150 de elevi din toate județele țării. Proiectele vor fi jurizate de specialiști din sfera academică, profesori universitari de la instituțiile de învățământ superior din Iași și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului din județul gazdă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul câștigator va reprezenta România la etapa internațională.

Un alt proiect intrat în competiția națională este cel realizat de elevele olimpice Delia Apostol și Emilia Boambă. Ele vor dezvălui profesorilor din comisie un proiect inedit și interesant pe care l-au botezat ”Casa în care vreau să locuiesc”. Lucrarea reprezintă transpunerea conceptului de imobil ecologic în viziunea unui elev de gimnaziu, prin perspectiva dezvoltării durabile și utilizării raționale a resurselor naturale.

Etapa pe țară este programată între 20 și 24 iulie la Băișoara (județul Cluj).

Profesorul doctor Marcel Porof afirmă că elevii fălticeneni s-au pregătit temeinic, iar prin prisma abordării și conținutului există șansa câștigării de medalii.

Rudy Hödl

ȘTIRI