Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni s-a calificat mai departe în Cupa României după un joc spectaculos cu Sporting DarabaniSport

Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni s-a calificat mai departe în Cupa României după un joc spectaculos cu Sporting Darabani

       Accesări: 515

Echipa de futsal a Colegiului Național „Nicu Gane”, participantă în competițiile naționale de Futsal Juniori U 19, organizate de Federația Română de Fotbal, a reușit să salveze sezonul cu o victorie importantă în etapa a doua a Cupei României. 

Luni, 10 decembrie 2018, în ultimul joc oficial din acest an, băieții pregătiți de profesorul Marcel Irimie au eliminat echipa Sporting Darabani, liderul Campionatului Național de Juniori U19 – Seria I. 

Pe principiul „ultima impresie contează”, fălticenenii au arătat în acest joc toată determinarea care le-a lipsit în prima parte a campionatului.

Reamintim, în campionat CN Nicu Gane este momentan pe ultimul loc ale Seriei I, cu doar 3 puncte. Asta după ce în primăvară echipa s-a calificat la turneul final, chiar la primul sezon competițional. 

Meciul cu Sporting Darabani a avut o desfășurare ieșită din comun. 

Prima repriză a început cu un joc echilibrat, apoi treptat fălticenenii au preluat inițiativa. „Nicu Gane” a deschis scorul în ultimul minut al primei reprize, după ce, până în acel moment ratase 3 lovituri de pedeapsă!

Dominarea Fălticeniului s-a materializat după pauză, cu alte 3 reușite. 

Meciul se îndrepta spe o victorie confortabilă a gazdelor, dar în acest sport lucrurile se schimbă repede. Echipa din Darabani, coordonată de pe bancă de fosta glorie a fotbalului sucevean, Radu Cașuba, a profitat de scăpările fălticenenilor și au revenit pe tabelă, egalând cu doar 10 secunde înainte de fluierul final. 

După golul egalizator al Darabaniului, reușit din lovitură de pedeapsă, a fost rândul fălticenenilor să beneficieze de o lovitură de pedeapsă în faza imediat următoare, fază irosită însă. 

Calificarea s-a jucat la loviturile de departajare, executate de la 6 metri. De această dată fălticenenii au fost concentrați și au transformat toate cele 3 lovituri regulamentare, iar oaspeții au ratat o dată.  

CN “Nicu Gane” Fălticeni – Sporting Darabani 4-4 (1-0) / 7-6 d.p

Din lotul pregătit de profesorul Marcel Irimie au făcut parte: Blanariu Sergiu, Giuliano Andrei, Pintilei Petrică, Pintilei Andrei, Nistor Emanuel, Dascălu Ionuț, Piciu Ionuț, Croitorul Paul, Gagiu Ionuț, Simion Ștefan.

Au marcat pentru Fălticeni, în timpul regulamentar: Gagiu Ionuț (2 goluri) și Pintilei Andrei  (2 goluri), iar loviturile de departajare au fost executate de Gagiu Ionuț, Pintilei Andrei și Croitorul Paul.

Partida, disputată în Sala “Gabriel Udișteanu”, a fost condusă de brigada de arbitri formată din sucevenii Bogdan Pintilii și Lungu Cosmin Ionuț.

“După un tur de campionat în care nu am reușit să ne regăsim, a venit în sfârșit și o victorie de moral, mai mult decât muncită dar și meritată. Chiar daca am irosit patru lovituri de la 10 metri și am avut numeroase ocazii, ne-am văzut egalați în ultimul minut, însă spre deosibire de alte jocuri astăzi am am avut și norocul de partea noastră.

Vreau să felicit toți jucătorii pentru munca depusă în acest meci și sunt sigur că în retur vom reuși să legăm victoriile.

Mulțumesc pe această cale tuturor celor care în acest an au fost alături de echipă și în momentele bune dar mai ales în momentele grele”, ne-a declarat antrenorul Marcel Irimie.  

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI