Colegiul ”Nicu Gane” are cinci elevi calificați la concursurile naționale de proiecte ecologiceActualitate

Colegiul ”Nicu Gane” are cinci elevi calificați la concursurile naționale de proiecte ecologice

       Accesări: 119

profesor_porof_premianti_geografie_1Noi succese la geografie pentru tinerii fălticeneni. Reprezentanții Colegiului ”Nicu Gane” au reușit calificarea la două concursuri naționale pe teme de mediu, întregind seria rezultatelor excelente din anul școlar curent. Cinci elevi pregătiți de profesorul doctor Marcel Porof vor participa la faza pe țară cu două proiecte care au lăsat impresii foarte bune la faza județeană.

În cadrul concursului desfășurat sâmbăta trecută, 13 iunie, la Suceava, elevii fălticeneni Andrei Bârgovanu (cl.X-a), Alexandra Pavăl (cl.XI-a) și Ștefan Șoptelea (cl.X-a) au obținut locul I.

Ei au prezentat lucrarea intitulată ”Metodă de monitorizare a poluării aerului în zona municipiului Fălticeni”. Proiectul va fi înfățișat peste câteva zile la etapa națională de la Muncel (județul Iași).

Un alt succes este cel bifat de Delia Apostol și Emilia Boambă, care au cucerit recent medaliile de aur și argint la Olimpiada Națională de Geografie, competiție rezervată școlarilor din clasele V – VIII. Ele s-au remarcat și la concursul „Creează-ți Mediul”, reușind să își adjudece primul loc la etapa județeană.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Delia și Emilia au dezvăluit profesorilor din comisie un proiect inedit, intitulat ”Casa în care vreau să locuiesc”. Lucrarea reprezintă transpunerea conceptului de locuință ecologică în viziunea unui elev de gimnaziu, prin perspectiva dezvoltării durabile și utilizării raționale a resurselor naturale.

Etapa pe țară este programată între 20 și 24 iulie la Băișoara (județul Cluj).

Rudy H.

ȘTIRI