Colegiul „Nicu Gane” va fi reprezentat în Germania la activitățile unui proiect de formare profesionalăEducație

Colegiul „Nicu Gane” va fi reprezentat în Germania la activitățile unui proiect de formare profesională

       Accesări: 1212

Responsabilul Comisiei de Proiecte Europene de la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, profesorul Ioan Caulea, ne-a informat că în acest an școlar s-a atras finanțare pentru 5 proiecte Erasmus KA2, caz singular la nivel național.

Implicarea școlii în diverse proiecte cu finanțare europeană a facilitat obținerea, în această săptămână, a titlului de “Școală Europeană”, în premieră pentru Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni (locul 2 la nivel național).

Citește articolul: Colegiile din Fălticeni au câștigat titlul de „Școală Europeană”. „Nicu Gane” ocupă locul 2 în topul național

A fost un efort deosebit, dar unul de echipă, alături de consilierul educativ Viorica Bența si de doamna director Cristina Nechifor, încununat în cele din urmă de un succes notabil.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Nu aș putea să nu amintesc aici și să-mi exprim gratitudinea și recunoștința pentru sprijinul și încurajarea primite de la două colege excepționale: doamna Marina Stoian, inspector general în MEN și doamna Lidia Acostoae, inspector pentru proiecte europene la ISJ Suceava.

Un proiect Erasmus+ KA1 de formare profesională pentru elevi și 5 proiecte de parteneriat strategic Erasmus+ KA2 în acest an școlar, plus performanțele obținute de elevii noștri la fazele naționale și internaționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare cred că au cântărit la obținerea acestei titulaturi.

Chiar dacă sună clișeic, voi spune totuși că este un rezultat onorabil, care ne obligă să ținem ștacheta la un nivel ridicat.

Noi competențe formate pentru piața europeană a muncii, toleranță și empatie, abilități interculturale, rezistență la manipulare sau gândire critică sunt rezultate ale acestor proiecte, atât pentru elevi, cât și pentru profesori” ne-a mărturisit, profesorul Ioan Caulea.

Anul școlar se încheie în curând, însă activitățile proiectelor în care este implicat Colegiul Național “Nicu Gane” vor continua.

Între 15 – 29 iunie, este programată o deplasare în cadrul unui proiect de mobilități, la Dresda (Germania), în vederea formării profesionale KA1-VET.

Vor participa 16 elevi de clasa a X-a, de la specializarea Matematică -Informatică, însoțiți de profesorul coordonator Ioan Caulea și profesorul de informatică Florin Ilincăi.

ȘTIRI