Colegiul Național “Nicu Gane” este reprezentat în Franța la un nou proiect de mobilitate Erasmus+Educație

Colegiul Național “Nicu Gane” este reprezentat în Franța la un nou proiect de mobilitate Erasmus+

       Accesări: 1575

În Franța s-a desfășurat, la sfârșitul lunii noiembrie, 25-30 noiembrie 2018), prima mobilitate de învăţare şi formare în cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ KA2, intitulat „Good Morning Europe!”, care se va derula in perioada 2018-2020.

În acest proiect este angrenat și Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni. Un grup de elevi și profesori de la Fălticeni au participat la activitățile de debut ale proiectului menționat.

Coordonatorul proiectului este Lycee Polivalent „Paul Serusier” din Carhaix-Plouguer, Franța, având ca parteneri și școlile KarşıyakaLisesi, Izmir, Turcia, ITCG „E.Mattei”, Casamicciola Terme, Italia, IES “J.A. Castro“, Talavera de la Reina, Spania, LiceoScienze Umane e Musicale “SebastianoSatta”, Nuoro, Italia.

Parteneriatul multilateral vizează realizarea unei rețele de creație radio. Elevii și profesorii vor trebui să comunice și să creeze împreună prin intermediul suportului radio.

Clipurile sonore, rapoartele, interviurile, cântecele, sondajele și programele vor fi produse de elevii implicați în  proiect. Cele mai multe dintre școlile implicate în proiect sunt situate departe de principalele orașe europene, în regiunile periferice ale Europei, pe insule sau în zone rurale.

În prima mobilitate din cadrul proiectului, ce a avut loc la liceul francez, au participat șase elevi fălticeneni, din clasele IX-XI (Simina Buculei, Daria Lăcătușu, Mihaela Mușilă, Cosmina Strugaru, Rareș Ungureanu și Alexandra Verdeș), însoțiți în această frumoasă experiență educațională de profesorii Daniela Anton, Alina Cristea și Ioan Caulea.

În cele 5 zile petrecute în Bretania franceză, elevii, împărțiți în grupe din care au făcut parte elevi din cele 5 țări participante, au fost implicați în ateliere coordonate de profesioniști francezi în radio și comunicare, ateliere ce au avut drept scop familiarizarea participanților cu toate ingredientele unui radio: playlist, producție editorială, programe, știri, dicție și voce, producție audio.

Elevii au avut ocazia să lucreze în echipe şi să-şi dezvolte competenţele de creativitate și comunicare în limba engleză.

Profesorii, după o prezentare prealabilă personală, dar și a regiunii, orașului și școlii din care provin,  au lucrat împreună la programul activităților care vor avea loc în următoarele întâlniri de proiect.

De asemenea, profesorii au fost implicați în atelierele elevilor, fiind intervievați de către aceștia, astfel încât, aceste produse să fie incluse în materialul audio final, care a constituit rezultatul muncii colective a elevilor implicați în parteneriat.

Aceste activități au fost completate și cu vizite culturale în perimetrul breton, la Muzeul Sunetului din Cavan, la Valea Sfinților, pe insula Batz și în orășelul Roscoff.

Următoarea mobilitate va avea loc în luna martie în Spania, unde alți șase elevi de la colegiul fălticenean vor continua activitățile din cadrul proiectului.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI