Colegiul Național „Nicu Gane” este partener în șase proiecte europene de mobilitate Erasmus+Actualitate

Colegiul Național „Nicu Gane” este partener în șase proiecte europene de mobilitate Erasmus+

       Accesări: 293

Căi deschise spre educație, relații interumane și experiențe frumoase pe Bătrânul Continent. Proiectele europene facilitează noi oportunități de cunoaștere pentru elevii și profesorii Colegiului Național „Nicu Gane” care sunt dornici să valorifice cât mai mult din avantajele acestora. Unitatea de învățământ fălticeneană este partener în mai multe programe Erasmus+ și se urmărește ca un număr cât mai mare de tineri să fie implicați în activitățile desfășurate.

Unul dintre proiecte este „Creating Competent Citizens using the 4Cs”, mobilitate derulată în Polonia, în octombrie 2018. Au participat profesorii Ioan Caulea, Dorin Nistor și Codrin Bența.

Un alt program este N.E.M.I.R. (Neverland make it real), mobilitate desfășurată în perioada 12- 16 noiembrie 2018, în Italia, participanți fiind profesorii Viorica și Codrin Bența.

Colegiului Național „Nicu Gane” este inclus în lista partenerilor din proiectul „Good morning Europe”. Între 26 și 30 noiembrie 2018, echipa de proiect, formată din profesorii Dana Anton, Alina Cristea, Ioan Caulea și elevii Mihaela Mușilă, Cosmina Strugaru, Simina Buculei, Daria Lăcătușu, Alexandra Verdeș și Rareș Ungurenu, s-a deplasat în Franța.

Anul acesta, în prima lună calendaristică s-a derulat întâlnirea din proiectul „Creating Competent Citizens using the 4Cs”, mobilitate susținută în Portugalia, între 22 și 26 ianuarie 2019. Au participat profesorii Dana Anton, Alina Cristea, Ioan Caulea și elevii Lavina Vultur, Raluca Călin, Claudia Anton, Bianca Vasiliu, Jaqueline Ungureanu și Laurențiu Pelin.

În aceeași luna, alți reprezentanți ai colegiului din Fălticeni au fost prezenți la o mobilitate în Italia, în cadrul proiectului „Building equality over diversity”. Participanți au fost profesorii Dana Pavel și Luminița Corbu, împreună cu elevii Ioana Brădățanu, Vasilica Cojocariu, Iasmina Ursan, Sebastian Vizitiu, Sofia Opaiț și Emilia Macarov.

În luna februarie s-a desfășurat o nouă etapă din programul N.E.M.I.R. (Neverland make it real), gazdă fiind Grecia. Au luat parte profesoarele Primăvara și Viorica Bența, alături de elevele Iulia Moisii, Alexandru Irina, Cătălina Popa, Theodora Ștefănescu, Denisa Mitache și Emilia Macarov.

Anul trecut, în lunile noiembrie și decembrie, doi profesori și 16 elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” au participat în Germania la concursul de selecție în cadrul proiectului „Formare profesională în web design și e-commerce la standarde europene”

Proiectele Erasmus+ creează „punți” de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare. Programele de mobilitate pun accentul pe dezvoltarea persoanelor, parteneriatele strategice le completează în special pe dezvoltare organizațională.

În mod aparte și ca un element de prestigiu, Colegiului Național „Nicu Gane” i-a fost oferit titlul de „Școală Ambasador pentru Parlamentul European” în urma implicării unei echipe formate din doi profesori și 16 elevi.

ȘTIRI