Colegiul „Mihai Băcescu” aduce noi experiențe de nivel europeanEducație

Colegiul „Mihai Băcescu” aduce noi experiențe de nivel european

       Accesări: 693

La începutul acestui an școlar, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” a dat startul unui nou proiect de parteneriat școlar, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ , ce se va derula pe durata a doi ani .

Proiectul intitulat „Legends across Europe” este coordonat de Școala Gimnazială Havirov-Mesto, din Cehia și are ca parteneri colegiul din Fălticeni, Gimnaziul Viliama Paulinyho-Totha, din localitatea Martin, Slovacia și Liceul IM.Stefana Zeromskiego, din localitatea Puck, Polonia.

Profesori și elevi din cele 4 școli vor colabora pentru de a examina, studia, compara și înțelege diferite legende, mituri și povești în spațiul european pentru a contribui la sensibilizarea lor culturală cât și a și comunității locale.

Potrivit coordonatorului acestui proiect, profesoara Magdalena Grigoraș, în perioada 3-6 aprilie 2017, va avea loc la Fălticeni primul schimb internațional la care vor participa 19 elevi și 6 profesori din țările partenere. Elevii și profesorii vor avea ocazia să împărtășească din valorile istorice și culturale din țările lor și totodată, să cunoască, să descopere câteva din valorile și legendele românești.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Timp de 5 zile, elevii și profesorii vor lucra împreună, vor descoperi valorile culturale și istorice ale regiunii noastre și vor lega prietenii, contribuind astfel într-un mod activ la învățare și la dezvoltarea dimensiunii europene în educație.

ȘTIRI