Colegiile „Nicu Gane” și „Mihai Băcescu” au fost reprezentate cu succes la Olimpiadele Naționale de Istorie și FrancezăEducație

Colegiile „Nicu Gane” și „Mihai Băcescu” au fost reprezentate cu succes la Olimpiadele Naționale de Istorie și Franceză

       Accesări: 597

Olimpiadele școlare au dus numeroase premii elevilor din județul Suceava. Câteva dintre acestea au fost obținute de tinerii din Fălticeni sau cei din mediul rural care studiază la unități de învățământ din municipiu. Ultimele rezultate notabile au fost bifate de doi reprezentanți ai Colegiului Național “Nicu Gane” și unul al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Istorie, desfășurată în perioada 24 – 28 aprilie, la Buzău, două eleve ale Colegiului Național „Nicu Gane” au participat la compețiție.

Aici s-a remarcat Roxana Cercel, îndrumată de profesorul Codrin Bența, care a primit premiul special. Alți doi elevi din județul Suceava au fost premiați în cadrul concursului.

Rezultate notabile au fost înregistrate și la Olimpiada Națională de Limba Franceză

Etapa pe țară a fost găzduită de Gura Humorului, în perioada 24 – 28 aprilie. Doi elevi din Fălticeni s-au numărat printre premianți.

Cosmina Strugaru, de la Colegiului Național „Nicu Gane”, îndrumată de profesoara Adina Rotărița, a obținut Mențiunea Ministrului Educației Naționale. Aceeași mențiune, dar și un Premiu special oferit de Centrul Cultural Francofon Buzău, i-au revenit elevului Ionuț David Nicolai, de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, îndrumat de profesoara Daniela Grigore.

În perioada 25 – 29 aprilie, la Alba Iulia, a avut loc etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română.

Echipa județului Suceava a fost format din șase elevi. La finalul concursului elevii suceveni au obținut patru premii: un premiu I,  o mențiune și două premii speciale.

Din lot a făcut parte și Ioana Hornung de la Colegiul Național „Nicu Gane”, îndrumător profesoara Daniela Pavel cea care a însoțit echipa olimpicilor suceveni la întrecerea națională.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI