Colegiile ”Mihai Băcescu” și ”Nicu Gane” au eleve calificate la Olimpiada Națională de Limba RusăEducație

Colegiile ”Mihai Băcescu” și ”Nicu Gane” au eleve calificate la Olimpiada Națională de Limba Rusă

       Accesări: 154

Au ajuns în etapa finală. Cinci eleve de la colegiile ”Mihai Băcescu” și ”Nicu Gane” au reușit să acceadă în ultima fază competițională a Olimpiadei Naționale de Limba Rusă.

Rezultatul nu este o surpriză având în vedere performanțele obținute în anii anteriori de elevii îndrumați de profesoara Valentina Nazarov.

Au trecut cu brio de etapa județeană Nazarov Iulia (clasa a VII-a, Colegiul ”Nicu Gane”), Radion Claudia (clasa a IX-a, Colegiul ”Nicu Gane”), Miftode Mădălina Paula (clasa a IX-a, Colegiul ”Mihai Băcescu”), Nechifor Ana Alexandra (clasa a IX-a, Colegiul ”Mihai Băcescu”) și Mariana Eremia (clasa a X-a, Colegiul ”Nicu Gane”).

Din lotul județean mai fac parte alți 10 elevi din localitățile Manolea și Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Competiția se desfășoară pe două secții: Limba Rusă Modernă și Limba Rusă Maternă. Născută în Republica Moldova, eleva Mariana Eremia obținea anul trecut locul I la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă.

Până la data concursului mai este aproape o lună. Iulia, Claudia, Mădălina, Ana și Mariana se pregătesc 6 ore săptămânal pe subiectele date la fazele naționale din anii anteriori.

Profesoara Valentina Nazarov este optimistă în privința unor rezultate bune la Olimpiada Națională de Limba Rusă care va avea loc la Piatra Neamț.

ȘTIRI