Colegiile din Fălticeni au șapte eleve calificate la Olimpiadele Naționale de Limba Rusă Modernă și MaternăEducație

Colegiile din Fălticeni au șapte eleve calificate la Olimpiadele Naționale de Limba Rusă Modernă și Maternă

       Accesări: 1387

Formulă locală completă în cadrul unei competiții educaționale. Colegiile din municipiul Fălticeni se regăsesc anul acesta pe lista unităților de învățământ care au reprezentanți la cele două Olimpiade Naționale de Limba Rusă. Nu mai puțin de șapte eleve au reușit să se califice la faza pe țară, după o concurență acerbă în etapa județeană cu liceeni din Gura Humorului și Suceava.

Patru fete din satul Manolea, comuna Forăști, și alte trei din Republica Moldova vor participa zilele viitoare la etapele finale programate în județele Maramureș și Constanța.

Toate elevele calificate sunt pregătite de Valentina Nazarov. Profesoara și-a exprimat bucuria și satisfacția de a bifa un rezultat excelent cu cel mai mare număr de olimpici din istoria participărilor la etapa națională.

„Rusa este una dintre cele mai grele limbi care se predă în școlile din România. Nivelul olimpiadelor de rusă este unul ridicat, la fel ca și concurența dintre elevi.”, ne-a declearat profesoara Nazarov. „Am foarte mare încredere că fetele noastre vor obține rezultate bune la olimpiada națională. Sunt eleve foarte conștiincioase, inteligente și care dau dovadă de multă persevență. Plecăm la olimpiadă cu gândul la succes și sper să ne întoarcem pline de glorie.”

Adriana Mancaș (IX H), Evelina Mîndîcanu (X F) și Irina Toma (XI G) de la Colegiul Național „Nicu Gane” vor participa la Olimpiada Națională de Rusă Modernă. Două dintre cele trei eleve moldovence se află la prima participare, în timp ce Irina Toma are deja la activ un loc doi la olimpiadă, obținut în anul 2016.

Concursul va fi găzduit de municipiul Sighetul Marmației între 30 martie și 2 aprilie.

Nina Andrian (XI C), Ana Nechifor (XII D), Paula Miftode (XII B) de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și Cristina Izot (XI PM) de la Colegiul „Vasile Lovinescu” vor participa la Olimpiada Națională de Limba Rusă Maternă.

Competiția se va desfășura între 2 – 5 aprilie la Constanța.

Toate cele șapte eleve s-au remarcat prin faptul că au obținut calificarea la olimpiada națională cu media peste 9,50.

Vorbitoare native de limba rusă, Adriana, Evelina, Irina, Nina, Ana, Paula și Cristina au declarat că participă cu mare drag la competiție și că anul acesta se simt mult mai pregătite pentru concursul pe țară.

Fetele speră la un rezultat frumos care să îi facă mândri pe părinți cât și pe profesoara de limba rusă.

ȘTIRI