Colegiile din Fălticeni au fost premiate la Palatul Parlamentului și au primit titlul de „Școală Europeană”Educație

Colegiile din Fălticeni au fost premiate la Palatul Parlamentului și au primit titlul de „Școală Europeană”

       Accesări: 2709

Moment deosebit pentru sistemul de învățământ preuniversitar local. Toate cele trei colegii din municipiul Fălticeni au primit recent, într-un cadru oficial, titlul și trofeul de „Școală Europeană”. Festivitatea de premiere s-a desfășurat pe 4 iunie, la Palatul Parlamentului.

A fost pentru prima oară când reprezentanții celor trei unități liceale din municipiu, Colegiul Național „Nicu Gane”, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și Colegiul „Vasile Lovinescu” au urcat pe scena unui amplu eveniment organizat de Ministerul Educației.

Titulatura de „Școală Europeană” se obține în baza unei concurs național care are ca principal criteriu de selecție coerența activităților derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituției școlare.

Sunt analizate, în egală măsură, și performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alte criterii importante în acordarea punctajului pentru certificatul de Școală Europeană sunt asigurarea egalității de șanse, facilitarea accesului la educație, cât și calitatea și coerența documentelor de candidatură.

La ediția din acest an au fost înscrise 136 de unități din 37 de județe și din capitală. 87 dintre acestea au primit certificatul și trofeul de Școală Europeană.

Pe primele trei locuri s-au situat Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui (196 de puncte), Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni (190 de puncte) și Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui (187 de puncte).

Potrivit clasamentului întocmit de ministerul de resort, Colegiul „Vasile Lovinescu” (175 de puncte) ocupă locul 10 în topul național, iar Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (164 de puncte) se află pe locul 28.

De menționat că toate unitățile preuniversitare din municipiu se află în prima jumătate a clasamentului.

Colegiul „Nicu Gane” se află la prima participare și reușită de acest gen, cu un debut pe locul doi la nivel național.

Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în activități/proiecte/programe comunitare.

Certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru trei ani, după care școala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Fiecare unitate de învățământ va primi de la Ministerul Educației şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări.

Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziționate aparține conducerii fiecărui colegiu.

ȘTIRI