Colegiile din Fălticeni au câștigat titlul de „Școală Europeană”. „Nicu Gane” ocupă locul 2 în topul naționalEducație

Colegiile din Fălticeni au câștigat titlul de „Școală Europeană”. „Nicu Gane” ocupă locul 2 în topul național

       Accesări: 1207

Proiectele europene sunt tot mai căutate de profesorii de liceu. Zeci de instituții preuniversitare din țară desfășoară programe care urmăresc aprofundarea competențelor pentru elevi prin experiențe internaționale, atât pe plan educațional și cât și interuman. Ministerul Educației face de câțiva ani un concurs, pe care l-a numit „Școala Europeană”, și care clasifică unitățile implicate în astfel de activități.

Anul acesta au fost evaluate aproximativ 90 de colegii și licee din țară, de stat, dar și particulare, au candidat pentru acest titlu și sunt incluse într-un clasament.

Insituțiile care derulează programe europene au fost ordonate în funcție de punctajul obținut.

Printre unitățile candidate se află și cele trei colegii din Fălticeni care au obținut titlu de „Școală Europeană”. De menționat că toate unitățile preniversitare din municipiu se află în prima jumătate a clasamentului întocmit de Ministerul Educației.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cel mai mare punctaj l-a obținut Colegiul Național „Nicu Gane” (190 de puncte) ce se află pe locul al doilea în țară la programe europene. Urmează Colegiul „Vasile Lovinescu” (175 de puncte) și locul 10 în topul național, respectiv Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (164 de puncte) care se află pe locul 28.

„Nicu Gane” se află la prima participare și reușită de acest gen, un debut direct pe locul al doilea, performanță considerată excelentă de către conducerea instituției.

Pentru Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și Colegiul „Vasile Lovinescu” titlul obținut acum este o reconfirmare a statutului de „Școală Europeană” obținut în anii din urmă.

„Sunt mândră de rezultatul obținut de colegiul nostru. Este consecința unui efort de echipă. Tot ceea ce înseamnă managementul școlii și implicarea pe latura europeană presupune participare extinsă.”, ne-a declarat Cristina Nechifor, directorul Colegiului Național „Nicu Gane”. „Vorbim de o echipă întreagă de profesori dedicați și i-aș menționa aici pe profesorul Ioan Caulea, coordonatorul de proiecte europene, și profesoara Viorica Bența, consilierul educativ. Nu este de neglijat și contribuția colegului meu, profesorul Laurențiu Tomescu, directorul adjunct al colegiului.”

Profesoara Cristina Nechifor – Directorul Colegiului Național „Nicu Gane”

Colegiul Național „Nicu Gane” este una dintre puținele unități de învățământ preuniversitar cu profil teoretic, care, anul acesta, primește titulatura menționată.

Unitatea de învățământ din Fălticeni derulează în prezent șase proiecte europene incluse în programul Erasmsus+.

Certificatul de „Școală Europeană” are o valabilitate de trei ani.

Competiția a fost lansată în 2004 ca semn al recunoașterii contribuției școlilor românești la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.

Obținerea titlului de „Școală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Ministerul Educației spune că certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Anul acesta 10 colegii din județul Suceava au primit titlul de „Școală Europeană”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI