Colectarea selectivă a deşeurilor o prioritate a FălticeniuluiLocal

Colectarea selectivă a deşeurilor o prioritate a Fălticeniului

       Accesări: 57

În cadrul Campaniei „Oraşul Reciclării 2015”, Primăria Fălticeni a organizat o întâlnire de informare cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari, având în vedere că mare parte din populaţia Fălticeniului locuieşte la bloc (circa 7500 de apartamente).

Întâlnirea a avut ca scop prezentarea situaţiei colectării deşeurilor la nivelul municipiului şi perspectivele continuării activităţii de colectare şi transport a deşeurilor menajere având în vedere obligaţiile asumate de România, ca ţară membră a Uniunii Europene, pentru protejarea mediului.

„Trebuie să luăm măsuri din timp pentru a diminua cantitatea de deşeuri menajere pentru că altfel ne va ustura la buzunare. O metodă pentru a realiza acest obiectiv este colectarea selectivă. Sunt lucruri de care auzim mereu dar este foarte aproape timpul când trebuie să acţionăm. Trebuie să conştientizăm cu toţii, populaţia, primăria, asociaţiile de proprietari, că este foarte importantă colectarea selectivă a deşeurilor”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Cu prilejul acestui eveniment au fost împărţite materiale informative, cu detalii despre amplasarea celor şase puncte de colectare selectivă instituite în localitate şi deşeurile care vor fi colectate selectiv. Informaţiile vor fi expuse la loc vizibil în cele peste 350 de scări de bloc din municipiu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Reamintim că, în cadrul Campaniei „Oraşul Reciclării 2015”, în unităţile de învăţământ din Fălticeni este în desfăşurare concursul „Participă activ… colectează selectiv”, cu premii în valoare de 240.000 de lei.

ȘTIRI