Vremea rece și ninsorile revin sâmbătă și duminicăActualitate

Vremea rece și ninsorile revin sâmbătă și duminică

       Accesări: 1108

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri două atenționări meteorologice Cod galben, care vizează precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, care se vor extinde în cursul zilei de duminică și în zona de sud est.

În Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali se vor semnala ploi însemnate cantitativ.

În intervalul 17 martie, ora 18 – 18 martie, ora 08, în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

Duminică, 18 martie, în intervalul 8.00-23.00, în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

ȘTIRI