Cod Portocaliu de vreme rea în județul Suceava. Hidrologii se așteaptă la producerea de inundațiiRural

Cod Portocaliu de vreme rea în județul Suceava. Hidrologii se așteaptă la producerea de inundații

       Accesări: 844

Meteorologii au emis astăzi atenționări privind înrăutățirea vremii în zona Moldovei.

Până în seara zilei de duminică, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, temporar se vor semnala averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Din seara zilei de sâmbătă, 16 iunie, ora 21, până duminică, 17 iunie, ora 21, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 40 l/mp și local 60…70 l/mp.

La rândul lor, hidrologii au transmis atenționări pentru mai multe bazine hidrografice din România.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acestea sunt valabile în intervalul 16 iunie 2018, ora 22:00 – 18 iunie 2018, ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava – bazin superior și afluenți, Moldova – bazin superior și afluenți (judeţele Suceava şi Neamţ), Başeu (judeţul Botoşani), Jijia – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Hidrologii mai spun că sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI