Cod galben de vreme severă imediată în județul SuceavaActualitate

Cod galben de vreme severă imediată în județul Suceava

       Accesări: 1602

Actualizare: Alerta Cod galben de vreme severă imediată, în zona de munte a județului Suceava, a fost prelungită pentru intervalul 1 noiembrie, ora 20.30 – 2 noiembrie, ora 02.00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă Cod galben de vreme severă în județul Suceava.

Avertizarea este valabilă miercuri, 1 noiembrie, în intervalul orar 13.10 – 18.00, pentru zona de munte.

Potrivit informațiilor transmise de meteorologi, la altitudini de peste 1800  de metri, vântul va avea intensificări ce vor depăși pemporar la rafală 90 km/orp, spulberând zăpada.

Prognoza pentru perioada 1-12 noiembrie în regiunea Moldova

În zona Moldovei, luna noiembrie debutează cu o vreme rece pentru această perioadă – media regională a valorilor maxime fiind de 7…9 grade, iar a celor minime de -2…0 grade, cu cea mai rece dimineață pe 1 noiembrie.

În perioada 2 – 7 noiembrie valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât mediile diurne vor atinge 12…13 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jur de 3 grade.

Ulterior, până pe 12 noiembrie, vremea se va răci treptat, urmând ca spre sfârșitul celei de-a doua săptămîni media maximelor termice să ajungă la 8 grade, iar cea a minimelor la 1…2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI