Cod galben de viscol și ninsoare pentru județul SuceavaRegional

Cod galben de viscol și ninsoare pentru județul Suceava

Se întorc ninsorile și viscolul. Meteorologii au emis. duminica seara, mai multe avertizari cod galben de ninsoare si viscol pentru patru judete din tara, pana la ora 23.00. Printe judetele aflate sub incidenta codului galben este și Suceava.

ANM avertizeaza ca la altitudini de peste 1.600 metri se vor inregistra ninsori moderate cantitativ ce vor determina scaderea vizibilitatii sub 50 metri.

Sunt asteptate intensificari ale vantului cu viteze la rafala de 60-80 km/h, viscolind sau spulberand ninsoarea.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica dimineata, o informare meteorologica de vreme rea, valabila pana marti la ora 23.00.

Meteorologii spun că in intervalul mentionat vor fi perioade de timp in care se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse, mai ales la munte, 15…20 l/mp.

In seara zilei de duminica (27 noiembrie) vor fi ploi, dar in noaptea de duminica spre luni (27/28 noiembrie) si in cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, unde valorile termice vor marca o scadere accentuata.

In noaptea de luni spre marti (28/29 noiembrie) si pe parcursul zilei de marti (29 noiembrie), vremea se va raci in toata tara, va ninge si in regiunile sudice, unde pe arii restranse este posibil sa se depuna strat de zapada.

ANM avertizeaza ca vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi 50…60 km/h, iar indeosebi in zonele de munte se va depune strat nou de zapada si vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

ȘTIRI